Skip to main content

Perniön terveysaseman arki Varhassa alkoi kitkatta

Vuosi 2023 alkoi Perniön laboratoriossa tuttuun tapaan, vaikka työntekijät nyt hyvinvointialueen leivissä ovatkin. Virpi-Liisa Virmajoki-Saarinen otti verinäytteen asiakkaalta, joka ei tällä kerralla halunnut nimeään lehteen.

Perniön terveysasemalla arki hyvinvointialue Varhan alaisuudessa alkoi kitkatta.
Muutoksesta kertoivat maanantaina lähinnä vain hyvinvointialueen logoilla varustetut palauteautomaatit,  mutta mitenkään muuten uudistus ei asiakkaalle näkynyt.
–Puhelinruuhka on melkoinen, mutta maanantai on aina siinä mielessä kiireisintä aikaa, ehti neuvonnassa maanantaiaamuna palvellut Teija Krokberg kertoa.

Varsinainen terveysaseman puoli siirtyy hyvinvointialueelle kaupungilta, laboratorio oli viime vuoden loppuun asti Tyksin alainen.
Ohjelmistot vaihtuvat uusiin portaittain ja käytössä olevat ohjelmat toimivat kuten pitikin, vaikka asiaa oli ehditty pohtia.
–Kyllä eilen illalla vähän jännitti, miten kaikki sujuu, mutta vanhat tunnukset toimivat ainakin tänä aamuna hyvin, kertasi laboratoriohoitaja Virpi-Liisa Virmajoki-Saarinen.

Hän kertoi, että parhaillaan esimerkiksi sähköposteja on rinnakkain käytössä kaksi; sekä kaupungin että hyvinvointialueen.

Laboratorioon jonottanut asiakas tuumi olennaisinta olevan sen, että palvelu on Perniössä.
–En viitsisi Saloon ajaa ja olen ajatellut, että tämä säilyy, kun sitä käyttää.

Jaa artikkeli: