Skip to main content

Perniön terveysasema jää vuoden alusta yhden lääkärin varaan

Perniön terveysaseman lääkäripula jatkuu ja pahenee.

Perniön terveysasemalta saa vuodenvaihteen jälkeen kiireettömiä lääkäriaikoja vain kolmena päivänä viikossa.  Entistä isompi osa potilaista ohjataan hoitajan vastaanotolle ja kiireiset sekä päivystykselliset asiat ohjataan Saloon.  Syynä on tuttu ongelma, lääkäripula.  Tammikuun toisen päivän jälkeen asemalla on käytössä kahden osa-aikaisen lääkärin yhdessä muodostama yhden lääkärin työpanos.

Salon ja Someron sote-aluepäällikkö Petri Salo kertoo, että tilannetta pyritään korjaamaan pitämällä oma rekry auki ja samoin hakusessa on myös ostolääkäreitä.
–Ostolääkäri on varmasti nopein tapa saada tilanteeseen helpotusta, mutta sekin on yhdenlainen laastariratkaisu.   Lääkärityön jatkuvuuden puute on ongelma, Salo toteaa.

Hän arvioi, että nopeimmillaan kaksi ostolääkäriä voisi olla töissä Perniössä helmi-maaliskuussa.
Viimeisten kolmen kuukauden ajan lääkäritilanne on Perniön terveysasemalla ollut kohtalaisen hyvä:  käytössä on ollut 2,8 lääkärin työpanos.  Lääkäreistä kaksi on ollut hyvinvointialueen omia.

Perniön lisäksi kiireettömiä lääkärien ajanvarausaikoja voidaan tammikuun alun jälkeen antaa myös muille Salon terveysasemille.
–Vanhuspalveluiden sekä koulu- ja neuvolaterveydenhuollon lääkäripalvelut saamme kuitenkin edelleen tuotettua lähipalveluna, Petri Salo kertoo.

Kotihoidon lääkärikonsultaatioiden ja vanhuspalveluiden lääkärityön hoitamiseen on nimetty lääkärit. Perniön terveysaseman potilaiden reseptien uusinnat ohjataan jatkossa ulkoistettuun reseptien uusintapalveluun. Kouluterveydenhuollon ja neuvolaterveydenhuollon käyttöön nimetään lääkäri muilta Salon terveysasemilta.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli: