Skip to main content

Perniön taksit sovellusten ja yhteisnumeron päähän

Perniön taksit ovat tästä syksystä lähtien tavoitettavuuden suhteen samassa rintamassa yli kahdensadan muun lounaissuomalaisen taksin kanssa.  Taksiaseman yrittäjät ovat lähteneet jäseniksi osuuskunta Taksi Länsi-Suomeen, ja Perniöstä taksiaseman autojen lisäksi mukaan lähtee kaksi autoa Mathildedalista sekä yksi Tuohitusta.

Juha-Pekka Honkanen esittelee Valopilkku-sovellusta puhelimestaan.Muutos parantaa taksien tavoitettavuutta kahdella tavalla.  Ensinnäkin taksit tulevat yhteisen puhelinnumeron piiriin ja Perniön taksiaseman numero poistuu käytöstä. Lisäksi Perniön taksit ovat jatkossa myös kännykkäsovellusten takana.
–Autoilijoille jää kännykät ja meille saa tietysti soittaa suoraankin, sanoo yrittäjä Juha-Pekka Honkanen. 

Hän näkee muutoksen silti tervetulleena esimerkiksi mökkiläisten kannalta; jos kaupungissa on totuttu siihen, että taksin saa aina tietystä numerosta soittamalla, toimii sama periaate jatkossa mökkimaisemissakin. 
–Paikalliset ihmiset tietävät numeron, mutta ulkopaikkakuntalaiset eivät ehkä ole tienneet, mihin soittaa. 

Sovelluksia on käytössä kolme: Valopilkku, 02Taksi, 0100 0700. Nämä sovellukset ovat ladattavissa Google Playsta sekä App Storesta. Sovellukset ovat ilmaisia, samoin niillä tilaaminen.

Taksiasema Perniössä pysyy edelleen, joskin suoraan ovelle koputtavia asiakkaita on nykyään harvoin.  Honkanen toteaa, että oma tukikohta on edelleen hyvä paikka lähteä ajoon etenkin virka-ajan ulkopuolella.

Jaa artikkeli: