
Jonas ja Taija Jokilehto esittelivät ensimmäisiä Antsun sinappi -pulloja vuonna 2019. Nyt sinappitehdas saa parikseen mehujäädyketehtaan.
Perniön vanhassa makkaratehtaassa on valmistettu sinappia vuodesta 2019 lähtien. Yrittäjät Taija ja Jonas Jokilehto jatkoivat tuolloin vanhan somerolaisreseptin mukaisen Antsun sinapin valmistusta.
Nyt sinappitehdas saa rinnalleen toisenkin tuotantolinjan, sillä samoissa tiloissa käynnistyy myöhemmin keväällä mehujään tuotanto.
Kyse on taas siitä, että hyväksi havaitun tuotemerkin valmistusta jatketaan Perniössä.
Nauvon keskustassa toimiva kahvila Köpmans lanseerasi vuonna 2019 Påps&Skål -paletat. Paleta on alkujaan meksikolainen mehujäätä muistuttava jäädyke.Nauvosta valmistus siirtyi paimiolaiselle yrittäjälle, joka päätti luopua tekemisestä ja Jokilehdot päättivät tarttua tilaisuuteen.
–Se kiinnosti meitä jo, kun Köpmans luopui, mutta silloin myöhästyimme, kertaa Taija Jokilehto tapahtumia.
Linjastolle on tehty tilaa tehtaassa ja sen on määrä tulla Perniöön lähiaikoina. Taija Jokilehto summaa, että käsityövaltaisuudesta huolimatta päivässä voi valmistua satoja jäädykkeitä.
–Se on pitkän päälle ajatuksena, että saisimme tehtaalle palkattua työntekijän.
Yksi myyntikanava on selvä; Jokilehtojen pyörittämät Vuorovetten kioskit. Taija Jokilehto toteaa, että kahvilat ovat nekin luonteva myyntikanava ja myös tuotteen pitämisestä Keskon listoille on puhuttu.
Paletat poikkeavat monesta mehujäästä siinä, että tuotteisiin ei ole lisätty vettä tai sokeria.