Skip to main content

Perniön seurakuntatalo tutkitaan katosta lattiaan, toukokuussa päätöksiä purkamisesta tai korjaamisesta

18.3.202419 maaliskuun, 2024Uutiset

Perniön seurakuntatalon alakerrasta on avattu lattiat ja purettu muun muassa saunat ja väliseiniä. Suntio Marko Välläri esittelee parhaillaan sangen lohduttoman näköistä kellarikerrosta.

Perniön seurakuntatalon tulevaisuudesta tehdään päätöksiä myöhemmin tänä vuonna.

Rakennus koki viime syksynä vesivahingon, kun sadevedet valuivat talon pohjakerrokseen.  Sen lattiaa on nyt avattu ja kuivatus on käynnissä.

Vesivahingon ohella taloa painaa sen ikä:  rakennus on kohta 50-vuotias ja pitkälti alkuperäisessä kunnossaan.  Näkyvin muutos vuosien ajalta on harjakatto, joka rakennettiin tasakaton tilalle 1990-luvulla.

Seurakuntatalon korjausten suunnitteluun on tänä vuonna käytettävänä 100 000 euron määräraha ja korjaustöitä koordinoimaan on perustettu toimikunta.  Se kokousti viime viikolla ja päätti, että ensiksi talo tutkitaan katosta lattiaan.

–Tehdään rakenneavauksia seiniin ja lattiaan ja kattoon, kartoitetaan asbestit, tutkitaan viemärit ja vesijohdot ja salaojat, mitataan sisäilmanlaatua, listaa kiinteistöpäällikkö Kai Fagerström.

Talo on käytössä tavalliseen tapaan, vaikka siellä ovatkin tutkimukset käynnissä.

Kun kartoitukset on tehty, on yhteenvedon aika.

–Kun meillä on kädessä tarvittavien korjausten hintalappu, katsotaan, mitä on tehtävä.  Korjataanko, puretaanko osittain vai onko halvempaa rakentaa kokonaan uusi, puntaroi Fagerström.

Jaa artikkeli: