Perniön Kebabin rullakebab-tehdas muuttaa Perniöstä Halikkoon isompiin tiloihin. Yritys on hankkinut käyttöönsä kaksi hallirakennusta, joiden remontti kääntyy jo loppusuoralle.
Tavoitteena on saada toiminta käyntiin uusissa tiloissa vuodenvaihteen tietämillä.
–On kolme syytä. Tilat, logistiikka ja työvoima, tiivistää yrittäjä Rizah Veseli.
Perniön tilat ovat yrittäjän mukaan epäkäytännölliset ja niissä hukkuu paljon aikaa, eikä tuotannon kasvattamiseen ole varaa.
Parhaillaan Perniöstä lähtee kohti kauppoja noin 30 000 rullaa kuukaudessa.
–Varsinais-Suomen K-ja S-ryhmän kaupat on aika hyvin katettu. Jonkin verran menee Espooseen ja Helsinkiin ja jatkossa tähdätään vielä enemmän Helsinkiin.
Uudet tilat ja uudet koneet sallivat tuotannon kaksinkertaistamisen. Parhaillaan tehdas työllistää seitsemän henkeä, Halikkoon tarvitaan Veselin mukaan noin kymmenkunta. Yrittäjä on kokenut ongelmaksi sen, että työntekijöiden saaminen Perniöön ei tunnu käyvän helposti.
–Ja se on vähän sivussa. Sinne pitää aina auton tulla erikseen, kun Halikossa olemme Turun ja Helsingin välissä.
Ravintola Perniössä jatkaa toimintaansa kuten tähänkin asti. lupaa Veseli.
Koko juttu 14.11. lehdessä.