Skip to main content

Perniön neuvola muuttaa kesällä terveysaseman tiloihin

Terveyskeskuksen odotustilojen ahtaus askarruttaa, jos samaan rakennukseen tulee vielä neuvolakin.

 

Perniön neuvolalla on näillä näkymin edessä muutto.

Hyvinvointialue Varhan sotepalvelulautakunta käsittelee asiaa ensi keskiviikkona.

Neuvola toimii parhaillaan vuokratiloissa, joiden vuokrasopimus päättyy kesäkuun lopussa. Näiden tilojen käytön jatkamisen esteenä on parikin syytä. Varha on jo aiemmin linjannut, että se luopuu niistä tiloista, joista voidaan luopua ilman, että palvelu vaarantuu. Lisäksi väistötilojen lämpö ja sähkö tulevat vanhan koulun kautta ja kaupunki lopettaa nämä liittymät, sillä koulu on menossa purkuun. Näin hyvinvointialueen tulisi perustaa uudet lämpö- ja sähkökanavat omalla kustannuksellaan.

Aivan soraäänittä muutokseen ei ole suhtauduttu: asiakasraadin mielestä odotustiloista tulee turhan ahtaat; nyt käytössä olevassa rakennuksessa lapsilla on jopa tilaa leikkiä odotustilassa. Myös pysäköintipaikkojen ahtaus askarruttaa.
Henkilöstö pitää ahtaina niin vastaanottohuoneita kuikn taukotilojakin, lääkehuone on pieni jo nyt ja varastotiloista arvioidaan tulevan pulaa. Neuvola tarvitsee myös oman näyte-WC:n.  Neuvolassa yöskentelee kaksi terveydenhoitajaa ja osa-aikainen tekstinkäsittelijä.

Esityslistalla todetaan, että terveysaseman tiloja voidaan käyttää neuvolatoimintaankin, mutta optimaaliset ne eivät siihen ole. Päätösesityksenä on, että lautakunta merkitsisi tiedokseen vuokrasopimuksen päättymisen ja sen, että sitä ei uusita ja että neuvola siirtyy uuteen osoitteeseen viimeistään heinäkuun alussa.

Jaa artikkeli: