Skip to main content

Tulipalot Perniön kunnassa

 Hälytyksiä oli viime vuonna 23. Näistä oli metsäpaloja 4, erilaisia rakennuspaloja 12, moottoriajoneuvopaloja 3. Lisäksi oli 1 nosturipalo, kulotuksesta johtuneita paloja 2 ja 1 kaatopaikkapalo. Kolmessa palossa rakennus tuhoutui kokonaan ja viidessä tapauksessa osittain. Paloissa kuoli 16 kanaa, 370 kananpoikaa ja 8 kania. Kuudessa tapauksessa ei tarvittu palokunnan apua, vaan asianomaiset olivat itse saaneet palon sammumaan.

Sellaisia paloja oli 10, joissa tultiin toimeen pelkästään säiliöautojen avulla. Kannettavia moottoriruiskuja käytettiin viidessä palossa, pisimmän yhtämittaisen käyntiajan ollessa n. 7 tuntia. 1 traktoripalo selvitettiin kem. jauhesammuttimilla ja eräässä metsäpalossa käytettiin ämpäreitä ketjussa. Kaukoavustusta pyydettiin kerran, Teijon VPK on auttanut Perniön VPK:ta 12 kertaa, joista puolet oli “hukkareissuja”. Syttymissyyt olivat: Viallinen tulisija 2, tulisijan liika kuumeneminen 1, kuuma tuhka 1, salama 1, viallinen sähköasennus 1, tulisijan kuumentaman vaatteen syttyminen 1, tupakointi 2, moottoriajoneuvot 3, rautatieliikenne 1, lasten aiheuttamat 5, kulotus 2, seinän syttyminen kaminan hehkusta 1, syys tuntematon 2. Autojen ja traktoreiden kohdalla palojen lukumäärä osoittaa nousua. Ikävänä seikkana on huomioitava lasten tulitikkuleikkien aiheuttamien palojen runsaus. Kun taas tulee kevät, olisi poikia varoitetteva vakavasti moisesta leikistä. Hälytyksiä olisi paljon enemmän, jos kaikki pienet palonalut ilmo.itettaisiin. Lehdestä 14.1.1965.

Perniön mieskuoron johtaja
Eino Mattila, jolta tiedestelimme kuorokuulumisia, mainitsi, että joululoman nyt päättyessä aloittaa mieskuoro kuluvan vuoden toimintakautensa perjantaina t.k. 15 pnä klo 19.30 pidettävällä kuluvan vuoden ensimmäisellä kuoroharjoittelutilaisuudella Yhteiskuolulla, jossa jo aikaisemminkin on saatu harjoitustilaisuuksia pitää. Kuoron toiminnassa ovat tärkeimmät juuri harjoitukset, koska laulun jalo taito on vaativaa ja monen vaivannäön takana.

Tämä juuri kysyykin kuorolaisilta suurta harrastusta ja mukana eläytymistä. Muista lähiajan toiminnasta voin mainita pian lähestyvän vuosikokouksen, jossa varsinainen järjestely kuoron sisäisestä toiminnasta päätetään. Myös omat laulajaiset eli kuten vaativimmin sanotaan konsertin järjestäminen saattaisi tulla kysymykseen. Tällaisia ei kuitenkaan ole järjestetty kuin ainoastaan kuoron 10-vuotistaivalten taittuessa, josta ei kuitenkaan tänä vuonna ole kysymys.

Toivonkin hartaasti, että nuoret miehet, joilla on sävelkorva ja kehityskelpoinen lauluääni liittyisivät kuoroon, sillä aina tarvitaan myös uusia voimia ja tässä hyvässä veljespiirissä on erittäin hyvä henki vallinnut, joka puolestaan onkin antanut sen yhteyden, joka meitä on koossa pitänyt.

Juttu poimittu 14.1.1965 ilmestyneestä lehdestä

Jaa artikkeli: