Skip to main content

Perniön liikuntahalli lämpenee jatkossa hakkeella

Kaukolämpöputket odottavat jo asennustaan liikuntahallin pihalla.

Kesäkuun alkupuolella Salon Kaukolämpö Oy aloitti kaivuutyöt, joiden tarkoituksena on liittää liikuntahalli kaukolämpöön.
–Liikuntahalli on ennen lämminnyt öljyllä ja nyt se tulee lämpenemään päästöttömillä polttoaineilla eli metsähakkeella. Näin saadaan kaupungin rakennus puhtaan energian pariin, toteaa Salon Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Niemi.

Vajaan kilometrin mittaisen linjan rakennustyöt kestävät aina heinä-elokuun vaihteeseen liikuntahallin osalta. 
–Olemme pyrkineet tiedottamaan kaivuutöistä lähistön asukkaille ja kun liikuntahalli on saatu kaukolämmön pariin jatkuvat työt vielä muiden kiinteistöjen osalta. Vieläkään ei ole myöhäistä ottaa yhteyttä, jos haluaa vaihtaa asuntonsa lämmitysmuotoa, mainostaa Niemi.
Kaukolämmön pariin mahtuu Niemen mukaan kiinteistöjä vielä reilusti.  
–Jos maksimikapasiteetti alkaisi tulla vastaan, niin silloin suurennamme vain biokattilaa, mutta tällä hetkellä ei olla maksimin rajoillakaan.

 

Salon kaukolämpölaitoksen toiminnasta on kesäkuun alusta asti vastannut Valkkia Oy, joka omistajat ovat Kiskosta ja Suomusjärveltä.
– Salon Kaukolämpölaitos kilpailutti operaattorit viime vuonna ja me voitimme kilpailun. Me toimitamme hakkeen lämpölaitokselle ja vastaamme käytännön pyörittämisestä, kertoo Valkkia Oy:n Tero Mikkola. 
Kolmea muuta lämpölaitosta pyörittävälle yritykselle muutos ei ole juurikaan näkynyt arjessa. 
– Perniön ja Perttelin lämpölaitokset ovat meille uusia, mutta ei tässä mitään maailmaa mullistavaa ole ollut. Tutustutaan uusiin laitoksiin ja harjoitellaan niiden pyörittämistä. Toki montaa viikkoa ei ole vielä takanakaan, summaa Mikkola. Energiapuun kysyntä on kasvanut koko maassa, joten puun ostoon yritys on joutunut ensi töikseen. 
– Asiakkaille operaattorin vaihto ei näy mitenkään. Me vain ostamme lisää puuta, jos kaukolämpöön liittyy enemmän talouksia, sanoo Mikkola. 
Energiapuuksi käy kaikenlainen puu, mutta hyötysuhteeltaan parasta on kuitupuu. 
– Risut ovat vähemmistöä energiapuussa, mutta lahopuu ja karsimaton puu pellon reunoilla ovat käypää materiaalia. Kuitupuu on parasta tavaraa, mutta se on myös arvokkain, opastaa Mikkola.

Jaa artikkeli: