Skip to main content

Perniön lääkäripula pahenee

31.3.20221 huhtikuun, 2022Uutiset

Yhdeksänvuotias Miko Loimulahti odotti tiistaina pääsyä lääkärin pakeille äitinsä Marika Loimulahden kanssa. Päivystyksellinen aika oli Marika Loimulahden mielestä järjestynyt varsin nopeasti.

Perniön terveysaseman lääkäritilanne jatkuu vaikeana ja tilanne uhkaa muuttua vielä kehnommaksi myöhemmin keväällä.
Parhaillaan töissä on yksi kokoaikainen lääkäri ja yksi eläkkeeltä töissä käyvä lääkäri osan viikkoa. Ensi viikolla aloittaa toiselta terveysasemalta tuleva lääkäri, joka tekee yhden päivän viikossa.
–Voi sanoa, että meitä on puolitoista, toteaa terveyskeskuslääkäri Jennifer Zambrano.
Tilat asemalla olisi neljälle.

Ongelma ei ole uusi: viime vuoden huhtikuussa asiasta tehdyssä uutisessa tilanne oli se, että kolmesta lääkäristä oli jäämässä ostolääkäri pois ja toinen omista jäämässä eläkkeellä.
Tilanne mutkistui tänä vuonna vastikään, kun selvisi että Terveystalolta ostettava lääkäri ei aloita työssään Perniössä ainakaan kaavaillusti huhtikuussa.

Päivystykselliset asiat Perniön terveysasemalla hoidetaan edelleen, mutta kiireettömiä lääkärinvastaanottoaikoja Perniöön ei voida antaa ainakaan huhtikuulle.
–Tästä ohjataan kiireettömissä asioissa pääterveysasemalle, Kiskoon ja Kiikalaan, selvittää sairaanhoitaja Teija Parviainen.
–Meidän on hoito järjestettävä ja teemme sen kyllä, mutta lääkäri voi sitten olla kauempana.

Jennifer Zambrano toivoo, että jos jo varattua ajanvarausaikaa ei olekaan enää tarpeen käyttää, aika myös perutaan asiallisesti ja se voidaan antaa toiselle potilaalle.

Perniön terveysasema on joka tapauksessa jo perinteisesti suljettu kesäkuun lopusta elokuun alkupäiville.

 

Koko juttupaketti 31.3. lehdessä. 

Jaa artikkeli: