Skip to main content

Perniön kunnan alueella olevien linja-autopysäkkien nimeäminen

Perniön museotoimikunta pyytää saada saattaa kuntalaisten tietoon aloitteensa, joka tarkoittaa esityksen tekemistä kunnanhallituksen alueella olevien linja-autopysäkkien nimeämisestä.
Tätä asiaa on jo jonkin aikaa valmisteltu, mutta eräiden tärkeiden tieosuuksien, kuten Perniö-Salo-tieosuuden viivästyessä asiaa ei ole tahdottu kiirehtiä.
Kun kuitenkin esim. Ylönkylä-Perniö kk välinen tieosuus on jo lopullinen,  voitaisiin tällä välillä sijaitsevat pysäkit varustaa omilla nimikilvillään. Mitkä ovat sopivat nimet? Lähinnä paikallinen asujaimisto tuntee parhaiten kullekin pysäkille sopivimmat ja ehkä jo vakiintuneetkin nimet.  Nimen tulisi olla kuitenkin kylää, tilan aluetta, paikan nimeä tai jotain muuta näihin viittaavaa koskeva.
Museotoimikunta toivoo, että asia kiinnostaisi myös meitä perniöläisiä ja siaismme ehdotuksia nimien osalta.

Perniön Urheilijat -Someron Esa 51-39 koripallossa

Sisäurheilukauden päästyä alkuun vierailivat Perniön Urheilijat Somerolla keskiviikkona, suorittaen ystävyysottelun Someron Esaa vastaan.  
Perniöläiset olivat isännille epäkohteliaita, ottamalla voiton koriluvuin 51-39 (puoliaika 23-19).
Koripalloa tullaan harrastamaan yleisurheilijoiden ja palloilijoiden kuntourheiluna talven aikana ja ehkä ensi sisäkautena harkitaan myöskin piirisarjaan ilmoittautumista.
Vierailevassa voittajajoukkueessa pelasivat Seppo Ruohonen, Teuvo Laine, Jorma Kivioja, Niilo Tuomnen ja Juho Vaso, vaihtopelaajina juniorit Hannu Haapsalo, Reijo Lindholm, Jorma Lindqvist ja Jyrki Jäykkä. Poissa olivat vielä tärkeät tekijät Olavi Tuominen ja Matti Järvinen.

(Jutut 19.11.1964 lehdestä)

Jaa artikkeli: