Skip to main content

Perniön kirkonkellot ovat soineet keskellä yötä

Perniön kirkon soittolaitteessa on ollut ohjelmisto-ongelmia, jonka seurauksena kellot ovat soineet keskellä yötä. Ongelmat alkoivat juhannuksena, jolloin soittolaitetta korjattiin vaihtamalla tietoyksikkö. 
Perniön kirkonkellot ovat ohjelmoitu soimaan automaattisesti viikonloppuisin. Muina aikoina Salon seurakunnan seurakuntamestari Lasse Vuorisen työtä on lähettää tekstiviesti laitteelle, joka vuorostaan pistää kellotapulissa olevat moottorit töihin, jotta kellot alkavat soida. 
– Jostain syystä tekstiviestit eivät menneet laitteelle ja tilanne piti korjata. Tämän korjauksen jälkeen laitteisto on alkanut temppuilla omiaan, kertoo Vuorinen. 

Kellot ovat soineet itsekseen etenkin kello kaksitoista perjantain ja lauantain välisenä yönä. 
– Valituksia yöllisistä kirkonkellojen soitoista ei ole ainakan minulle tullut, mutta en tiedä ovatko ihmiset soitelleet tästä muille seurakunnan työntekijöille, sanoo Vuorinen. 
Teknisten ongelmien selvittely jatkuu edelleen. 
– Ongelmaa on korjattu jo kerran, mutta vika jatkuu edelleen. Nyt odottelemme taas korjaajaa. Vian takia olemme nyt pitäneet virrat pois päältä, ettei yöllisiä soittoja enää tulisi, sanoo Vuorinen.

Jaa artikkeli: