Skip to main content

Perniön kirkko kaikuu Sibeliusta loppiaisena

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen saavat muutamassa kappaleessa solistikseen Ilkka Leikkosen.Perniön Pyhän Laurin kirkon holvi kaikuu loppiaisena Sibeliuksen sävelistä.
Soi kunniaksi Luojan – konsertissa esiintyvät sellisti Jussi Makkonen, pianisti Nazig Azezian sekä bassobaritoni Ilkka Leikkonen.

Kolmikosta Leikkonen on perniöläisenä kotiyleisölleen jo vuosien ajalta tuttu musiikkimies, mutta aivan ensimmäistä kertaa eivät Makkonen ja Azeziankaan Perniössä vieraile: he kiersivät Suomen kouluja Jean Sibeliuksen juhlavuoden merkeissä vuonna 2015 ja Makkonen konsertoi yhteiskoulussa niin ikään syksyllä 2017, kun Suomi juhli sataa vuottaan.
Sibelius-konsertit tavoittivat yli puoli miljoonaa koululaista, ja muistuttivat samalla tekijöitään siitä, mikä on nuoren yleisön kohtaamisessa on tärkeää.
–Joka kerralla pitää tehdä uusi esitys, tiivistää Azezian.
–Ei voi vain tulla ja istua soittamaan, mutta jos otat yleisön oikein, syntyy se kohtaaminen, Makkonen jatkaa.

Sibeliuksessakin löytyi paljon, mistä kertoa: säveltäjämestarin elämään mahtuu tarina poikineen.
–Ja Sibelius itsekin oli melkoinen tarinankertoja, Makkonen heittää.
Kun mies sävellysten takana tehdään tutuksi, tekijä alkaa kiehtoa.
–Esimerkiksi Ainolan lapsikävijöiden määrä kääntyi kasvuun, kertoo Azezian.

Loppiaisena Perniössä kuullaan paljon tuttua Sibeliusta; Valse Tristellä käynnistyvä konsertti jatkuu vielä jouluun sopivasti En etsi valtaa, loistoa- kappaleella ja loppupuolella mennään Karelia-sarjaankin. Konsertin päättää Finlandia. Nimikappale puolestaan esitetään yhteislauluna.
Konsertin järjestää Perniökulttuurisäätiö.
Soi kunniaksi Luojan Perniön kirkossa 6.1. klo 19.

Jaa artikkeli: