Skip to main content

Perniön asemalla sometetaan lauantaina urakalla

Perniön Asemaseudun kyläyhdistys osallistuu lauantaina Avoimet Kylät -päivään verkossa. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Pia Hellström pitelee Niilo-kissaa sylissään, joka on yhden julkaistavan elokuvan päähenkilö.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään lauantaina, mutta tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa. Kylillä onkin viritelty sometaidot huippuunsa, jotta päivän toteutukset onnistuvat h-hetkenä ja niin myös Perniön Asemaseudun kyläyhdistyksessä.
– Olemme monena vuonna olleet mukana järjestämässä tapahtumaa, mutta nyt innostuttiin etämahdollisuudesta eritoten. Järjestelyt ovat jotenkin tuntuneet helpommilta ja mikä parasta, pääsemme tänä vuonna itsekin osallistumaan tapahtumaan ja näkemään mitä muilla on tarjottavaa, Perniön Asemaseudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Pia Hellström iloitsee.

Suomen Kylät ry:n toteuttamassa päivässä kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi videon ulkoilureiteistä ja retkeilykohteista, kuvagallerian, kolumnin, kylähistoriikin tai vaikkapa podcastin kylän elämästä. Perniön asemalla  luvassa on muun muassa elokuvia ja vanhoja valokuvia kylältä.
– Minulta on neljä paikallista lyhytelokuvaa ja osa on sellaisia mitä ei ole vielä julkaistu eli ensi-ilta on tässä tapahtumassa. Lisäksi tarjolla on myös video Kylämäen lehdon luontopolusta, jossa oppaana toimii Timo Lapila. Hän kertoo matkalla kaikenlaista mielenkiintoista mitä vastaan tulee, kertoo Perniön Aseman elämää vuosia taltioinut toimittaja-dokumentaristi Hannu Brusila.

Kaikki julkaistavat materiaalit tulevat Perniön Asemaseudun kyläyhdistyksen Facebook-sivuilla, jota pääsee katselemaan, vaikka ei Facebookin tunnuksia omistaisikaan.

Linkit kylien kanaviin www.avoimetkylat.fi/kylat-kartalla

Jaa artikkeli: