Skip to main content

Perniöläisnuoret toivovat tuikitavallisia asioita partiosta ja sählystä alkaen

Koululaisten toiveet ja terveiset täyttävät pöydän., näyttävät Katihanna Heikkinen ja Terhi Sandholm.

Mitä toivovat perniöläiset koululaiset vapaa-ajaltaan, jos sitä kysytään?

Hyvin tavallisia asioita.

Vastaperustettu yhdistys NESA eli Nuorten Eteläinen Salo ry lähestyi kyselyllä kaikkia Perniön alueen kouluja ja Särkisalon koulua.    Toiveet ovat lähes arkisia:  kiinnostusta olisi esimerkiksi sählykerholle ja muille palloilulajeille, partio mainittiin, skeittiramppi tai -puisto useammassa lapussa, hevostenhoito mainittiin ja yksinkertaisimmillaan toivekohdassa luki vain ajatus jostain lämpimästä tilasta talvella.

Perustajajäseniin kuuluvat Katihanna Heikkinen ja Terhi Sandholm perkasivat satojen vastausten sumaa viime viikolla ja ovat vähän ihmeissään:  montaa toiveissa olevaa asiaa Perniössä voi jo harrastaa.  Esimerkiksi palloilulajeja riittää ja nuorisotilakin palvelee monena iltana viikossa.

–Ilmeisesti on niin, että mahdollisuuksista ei tiedetä, tuumii Terhi Sandholm.

Uusi yhdistys syntyi vuonna 2022 järjestetyn Walkers -hankkeen innoittamana.  Yhdistys voi järjestää tapahtumia ja muita menoja itsekin.  Yhdistys vietiin rekisteriin jo viime kesänä, nyt se käynnisti koulukyselyllä varsinaisen toimintansa ja hallitus sille on määrä valita syksyllä.

–Voimme koordinoida tekemistä ja olla myös se toimija, joka ottaa kantaa ja hoitaa edunvalvontaa, toteaa Katihanna Heikkinen.

Yhdistys järjestää keskiviikkona kaikille avoimen tiedotus – ja keskustelutilaisuuden. Mukaan ovat tervetulleita niin yksittäiset kansalaiset kuin yhdistysten ja järjestöjenkin edustajat.  Toiveiden ja ajatusten listat ovat nähtävillä ja Katihanna Heikkinen toivoo, että niistä otettaisiin ehkä jo tuoreeltaan koppia.

 

Keskustelutilaisuus ke 22.5. klo 18 Popukka -tilassa osoitteessa Salontie 1.

Jaa artikkeli: