Perniöläiset ravintola-alan yrittäjät selvisivät koronasta, mutta pelkäävät loppuvuotta

Rita Muurinen ja Juho Kannari valmistivat vanhuksille toimitettavia salaatteja tiistaina PitoPastantin tiloissa.

PitoPastantin yrittäjä Sannamaija Kannarin kalenteri tyhjeni kerta heitolla koronan tullessa. Neljä vakituista työntekijää työllistävä yritys joutui lomauttamaan kaikki ja vasta ensi kuussa viimeisetkin lomautukset ovat ohi.
– Meillä oli kuitenkin take away-palvelu ja onneksi vakituiset asiakkaat luottivat meihin ja olivat uskollisia meille, Kannari kiittelee.
PitoPastantti on toimittanut viimeiset kolme vuotta lounaita ikäihmisille ja koronan takia kuljetettavien lounaiden määrä nousi.
– Se lähti pyörimään hyvin ja sitä kautta saatiin lomautettuja työntekijöitä takaisin töihin ja lisää uusia asiakkaita. Uskon, että palvelu on kasvavaa toimintaa meille jatkossakin. Sen vuoksi haemme ELY-keskukselta tukea, jolla voimme kehittää palvelua, Kannari kertoo.
Tulevaisuus pelottaa yrittäjää viime päivien uutisten valossa.
– Nyt kun tilauskannan on saanut nousemaan, niin pelottaa tietysti mitä loppuvuosi tuo tullessaan. Päivä ja tunti kerrallaan, ei tässä muu auta.

Lue lisää muiden ravintola-alan yrittäjien kesäkuulumisista torstain lehdestä!

Jaa artikkeli: