Skip to main content

Perniöläinen 72 askeleen porrastreeni

Personal trainer Tiia Fagerström on valmentanut monia perniöläisiä Leskenkujan portaissa. – Polvet napaan tai kannat pakaraan juoksua, kyykky- ja sumokyykkyhyppyjä, ankka- ja mittarimatokävelyä, spurtteja, punnerruksia tai vaikkapa nousu joka toiselle askeleelle, luettelee Fagerström porrastreenien liikkeitä. Perniössä sijaitsevilla Leskenkujan portailla on valmennettu monia perniöläisiä personal trainerin Tiia Fagerströmin johdolla. Kovassa käytössä ne tuntuvat olevan muutenkin, sillä haastattelun lomassa moni muukin ulkoilija on uskaltautunut harmaan koleaan ulkoilmaan. Fagerström on luvannut näyttää monipuolisen porrastreenin valtakunnallisten Porraspäivien innoittamana. 
– Porrastreeni on erittäin tehokas liikuntamuoto, sillä siinä palaa rasva, lihakset kiinteytyvät ja lisäksi se nostaa juoksukuntoa ja hapenottokykyä. Parasta tässä on sykkeiden vaihtelu, joka tekee muutaman minuutinkin treenistä tehokasta, kertoo Fagerström. 

Eikä tarvitse lähteä Leskenkujan portaille tehdäkseen tehokasta treeniä. Saman voi tehdä siellä, missä lähimmät portaat löytyvät, vaikkapa omassa kodissa. 

Fagerström puhuu hyötyliikunnan tärkeydestä ja sen mukana tuomasta hyvästä olosta. 
– Monet meistä istuvat kahdeksan tuntia töissä, työmatkat istutaan, ilta menee helposti sohvalla ja lopuksi nukkumaan. Sen vuoksi kannattaa ujuttaa liikuntaa sinne mihin se mahtuu ja esimerkiksi käyttää portaita hissin sijaan.

Valtakunnallisia Porraspäiviä vietetään 4. –10.11. Tänä vuonna portaita kapuamaan ovat ilmoittaunut myös eduskunnan väki, jotka haastavatkin kaikki suomalaiset vaihtamaan hissin portaisiin. Valtakunnalliset Porraspäivät on opetus- ja kulttuuriministeriön, sekä sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman Kunnossa kaiken ikää -ohjelman vuosittainen maksuton tempaus. 

Jaa artikkeli: