Skip to main content

Perniönseudun perjantai peilissä

Teemme selkoa ensi lauantaina ja sunnuntaina vietettävistä Ford-yhtymän järjestämistä elojuhlista, jotka pidetään Salaisten kartanon alueella.Tiedustelimmekin asiaa lähemmin Fordin traktoripäälliköltä T.S.Skogilta ja hän kertoi seuraavasti.
– Saavuimme Salon kauppalaan viime keskiviikkona autokaravaanissa, joka käsitti 24 autoa, sekä lisäksi rautateitse tuli 20 junanvaunua jossa oli lastattuna elojuhlien työnäytöksissä tarvittavat koneet. Traktoriajoneuvoja on mukana kaikkiaan 40 ja ne kaikki osallistuvat myös työnäytöksiin. Kaikki koneet ovat tulleet suoraan Englannista, samoin on mukana 5 englantilaista erikoiskoulutuksen saanutta miestä jotka suorittavat varsinaisesti työnäytöksen.

– Elojuhlien erikoisuus on Englannissa kehitetty radiolla ohjattava traktori. Radio-Dext kulkee yksin pellolla ja ottaa vastaan viestejä, joita pellon vierellä kulkeva maanviljelijä lähettimestään antaa. Nappia painamalla ajaa viljelijä traktorin vajasta pellolle, asettaa vaolle ja traktori tekee yksin kaiken.

Lisänä työnäytöksessä esitettiin mun muassa kotitalouspuolen ohjelmaa naisille, lisäksi oli elokuvaesityksiä jotka järjestettiin paikalle tuodussa puhallettavassa teltassa.

Jaa artikkeli: