Skip to main content

Perniön VPK:sta tulee kolmen aseman palokunta

Eteläisen Salon palokuntien yhdistyminen etenee.   Förbyn, Perniön ja Teijon paloasemilla palavat valot jatkossakin. Perniön VPK ottaa vastatakseen toiminnan kaikilla kolmella asemalla.
Teijon ja Förbyn  VPK:t irtisanoivat sammutussopimuksensa aluepelastuslaitoksen kanssa viime vuonna.
Perniön VPK:sta on ennakoidusti tulossa kolmen aseman palokunta: päällikkö Hannes Aaltonen kertoo, että sopimusluonnos on aluepelastuslaitokselta tulossa nähtäväksi ja allekirjoitukseen ehkä vielä tämän viikon aikana.
Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen alkaa työ kahden pienemmän aseman kaluston päivittämiseksi ja hälytysosastojen kasvattamiseksi.
Aaltonen kaavailee, että jäsenhankintaa lähdetään tekemään esimerkiksi yrityksiin.   Hän huomauttaa, että hälytysosastoon koulutetuista työntekijöistä on erilaisia etuja yrityksellekin.  Hälytyksistä ei toisaalta vuositasolla koidu montaa tuntia poissaoloja töistä, hän uskoo.  Pitkän linjan tavoitteena on, että hälytysosastot koostuisivat aseman oman alueen ihmisistä.
Samalla pitää herättää eloon nuoriso-osastot. Alkuvaiheessa ajatuksena on hakea halukkaat nuoret kotoaan kyliltä ja kuljettaa Perniön kirkolle harjoituksiin sekä vielä palauttaa koteihinsa.
– Siitä ei ole vanhemmillekaan kuluja tai vaivaa. Siinä vaiheessa, jos koossa on se motivoitunut kymmenen,viidentoista lapsen porukka,  voidaan harjoituksia alkaa pitää pienillä asemilla.
Yhdistyminen tietää myös sitä, että Perniön pääpaloasemaa kehitetään ainakin ensi vuoden ajan maltillisemmin, Teijo ja Förby saavat budjetista oman osansa.

Jaa artikkeli: