Skip to main content

Perniön lukio pesi IS:n vertailussa Salon muut lukiot

Perniön lukio päihitti Salon muut lukiot Ilta-Sanomien tämän kevään lukiovertailussa.  Perniön lukion 25 ylioppilasta sai valkolakin lauantaina.
Ilta-Sanomat vertaili lukioita tämän kevään ylioppilaskirjoitusten perusteella.   Vertailuun otettiin  kouluittain ylioppilaskokeilaiden  pakollisissa kokeissa saavuttamien pistemäärien keskiarvo.

Salosta Perniön lukio oli parhaana sijalla 165.  Seuraavaksi tuli Halikon lukio, joka jäi  sijaa huonommaksi.  

Salon suoritus oli varsin tasainen, sillä Salon lukio oli sijalla 174.
Lähistöltä hyvin pärjäsi Kemiönsaarella toimiva Kimitoöns gymnasium, joka oli sijalla 115.  Vertailun ykkönen oli espoolainen Etelä-Tapiolan lukio.

Uusi rehtori lupaa markkinoida

Perniön lukio saa uuden rehtorin Helsingistä.
Opetuslautakunta valitsi virkaan tiistaina Altti Pikkaraisen. Hän työskentelee parhaillaan apulaisrehtorina Oulunkylän yhteiskoulussa.  Aiemmin Pikkarainen on työskennellyt muun muassa Vantaalla ja Hankoniemen lukiossa.

Perniön lukion rehtorin virassa hän näkee haasteitakin.  Yhtenä ajatuksena on tehdä koulua ja sen tarjontaa tunnetuksi entistä pontevammin, esimerkiksi peruskouluja kiertämällä.  
–    Markkinointityötä on saanut tehdä täälläkin, kertoo Pikkarainen.
Myös opetuksen sisältöön voi tulla uutta.
–    Tuntuma on se, että useimmilla lukioilla on jotain ekstraa. Joku täky,uusi oppikokonaisuus voisi olla, miettii Pikkarainen.

Jaa artikkeli: