Skip to main content

Perniön kunnan keskusarkistot arkistolain mukaisessa kunnossa

 

Perniön kunnassa on kuluneen talvikauden aikana suoritettu kunnan keskusarkiston uudelleenjärjestelyä arkistolain mukaiseen kuntoon.  Kunnan virastotalon pohjakerrokseen valmistui noin vuosi sitten uudet, arkistolain mukaan rakennetut arkistotilat, joitden perusteella tähän kunnalliseen keskusarkistoon on mahdollista sijoittaa kaikkiaan noin 550 hyllymetriä arkistoitavaa materiaalia.
Perniön kunnassa on melkoisen runsas kunnallista toimintaa koskeva arkisto. Siten ovat esim. kaikki kuntakokousten ja kunnallislautakunnan pöytäkirjat lähes täydellisinä vuodesta 1868 alkaen.

Kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen arkistometrimäärä on lähes 70 metriä, sosiaalilautakunnan noin 20 metriä, kansakoulujen noin 20 metriä, taksoituslautakunnan 25 metriä jne.
Perniön kunnassa on pyritty myös kunnalliseen asiakirjojen arkistointiin kiinnittämään tarpeellista huomiota.  Tähän on ollut hyviä mahdollisuuksia, kun kunnassa jo vuodesta 1945 alkaen ollut palkattuna erityinen arkistonhoitaja. Nyt suoritetun arkiston uudelleenjärjestelyn on suorittanut MKL:n arkistojärjestäjä, neiti Laina Käppi.

PeU:n pojat hyviin saavutuksiin PM-kisoissa

SVUL:n Varsinais-Suomen Piirin Yleisurheilun piirinmestariiskulpailut pidettiin sunnuntaina ja maanantaina Turun urheilupuistossa. Perniön Urheilijoista olivat mukana Niilo Tuominen, Matti Peltonen; marri Saari ja Seppo Ruohonen, jotka kaikki osoittivat erittäin lupaavaa kevätkuntoa sekä sen, että maaseutuseuroista PeU:lla on oma painava sanansa sanottavana.
Niilo Tuominen saavutti kaksi mitalia ja kaksi uutta seuraennätystään.

Tuomisen kunto näyttää olevan hyvä, harjoitus ei ole mennyt hukkaan.
Matti Peltonen saavutti 200 m:llä viidennen sijan jolla tuloksela sivusi nimissään olevaa seuraennätystä.
Sppo Ruohonen oli pituudessa kuudes ja Matti Saari kolmiloikassa seitsemäs.

(jutut lyhennelmiä)

ILMOITUKSIA

Zoo-Cirkus Sandor Perniössä

Linja-autoaseman luona sunnuntaina 3.6. ja maanantaina 4.6. Näytännöt sunnuntaina klo 14, klo 16, klo 19, klo 21, maanantaina klo 19.
Uusi kansainvälinen taitelijaohjelma suurine eläinohjelmineen.

Kisakallio
Lauantaina 2.6. pidennetyllä ajalla klo 1.00 Olli Häme, solistina Inga Qvick.  Liput 250 :-
Keskiviikkona 6.6. Humppaveikot, solistina Teuvo Joutsela

Karjattomaan talouteen siirtymisen takia myydään Särkisalon Verkkorannan Uudentalon korkeatuottoinen Ayrshirekarja kokonaisuudessaan huutokaupalla perjantaina kesäkuun 1.pnä 1962 klo 13.00.  Karjassa on 8 nuorta ay-lehmää, 4 hiehao joista kolme siemmennettyä sekä 5 vasikkaa. Kaikki eläimet ovat A-kantakirjassa ja Lounais-Suomen Ksy:n sonnien jälkeläisiä. Kaikki lehmät ovat siemennettyjä ja syyspoikivia.
Karja on asetuksen mukaisesti vapaa tarttuvista taudesita. Tilalle on hyvä linja-autoyhteys Perniöstä ja Salosta. Lähempiä tietoja ja luetteloilta saa omistajalta, os: mv Paavo Lindholm, Särkisalo, Verkkoranta, puh. Verkkoranta 13.

(Jutut poimittu 31.5. 1962 ilmestyneestä lehdestä)

Jaa artikkeli: