Skip to main content

Perniön koulut kitkevät kiusaamista uusin konstein

Hyvän luokkahengen nostattaminen on mainio tapa ehkäistä koulukiusaamista. Paavo Nieminen arvelee, että uusi projekti kiusaamisen ehkäisemiseksi voisi toimia.
Perniön yhteiskoulun seitsemännen luokan oppilaat nostattivat luokkahenkeä maanantaina Särkisalon Klippulassa mm. pelaamalla pelejä sekä laatimalla omasta luokastaan henkeä nostattavan julisteen.

Perniön yhteiskoulu on yksi 1400 suomalaisesta koulusta, jotka ovat aloittaneet uuden lukuvuoden KiVa Kouluna. Myös Särkisalon, Mussaaren ja Teijon koulut ovat lähteneet kampanjaan mukaan.

KiVa koulu on uusi kiusaamisen vastainen ohjelma, joka on kehitetty Turun yliopiston psykologian laitoksen ja Oppimistutkimuksen keskuksen yhteistyönä opetusministeriön rahoituksella. Ensimmäiset koulut ottavat ohjelman käyttöönsä nyt syksyllä.

Perniön yhteiskoulussa seitsemännet luokat perehdytetään nyt toden teolla aiheen pariin. Heillä on tulevana lukuvuonna vähintään kymmenen oppituntia, jossa perehdytään hyvän yhteishengen ja kiusaamisen ehkäisemisen teemoihin.
– Aika hyvä idea minun mielestäni, sanoi vasta valittu yhteiskoulun oppilaskunnan puheenjohtaja Paavo Nieminen.
Mira Kanto myöntää joutuneensa kiusatuksi niin alakoulussa kuin myös yhteiskouluun siirryttyään.
– On sitä vähän käyty läpi. Oli väliaikoja, jolloin ei kiusattu, mutta sitten taas. Kotona on ollut puhetta, että antaa mennä vain toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

KiVa Koulun toimintamenetelmiin kuuluu yhteisten hengennostatustuntien lisäksi myös suunnitelma kiusaamisen varalle. Jos kiusaamista esiintyy, tapauksia puidaan ja ratkaisuja pohditaan yhteiskoulussa yhdessä rehtoreista ja opettajista kootussa neljän hengen tiimissä.

Jaa artikkeli: