Skip to main content

Perniön kirkonkylän päivähoitoa sovitellaan entiseen kunnantaloon

Perniön entisen kunnantalon käytävällä on parhaillaan rauhallista, mutta keinoja talon tehokkaaseen käyttöön mietitään.Perniössä tutkitaan ehkä vielä kevään aikana, miten entinen kunnantalo taittuisi majoittamaan kolme päiväkotia, jotka nyt toimivat eri puolilla kirkonkylää.
Tätä mieltä on Salon muutosjohtaja Seppo Koskinen.
Kiikalan entinen kunnanjohtaja  on yksi muutosjohtajista ja  hänen tehtävään on hahmotella, miten etenkin entisten kuntakeskuksien alueilla olevat tyhjät tai vajaakäytössä olevat tilat saataisiin järkevään uuskäyttöön.  Perniössä on hyvät tilat kirjastolle ja nuorisotiloille, mutta päiväkotien yhdistäminen isoon, entiseen kunnantaloon on Koskisesta selvittämisen arvoinen ajatus.

– Myytäväksi se on todella haastava, huomauttaa Koskinen.
Sitä vastoin päiväkotirakennuksille voisi ostaja löytyäkin.
Koskisen pyöritettävänä on tiloja yli 10 000 neliön edestä. Tavoitteena on täyttää olemassaolevat neliöt järkevästi ja päästä tyhjillään seisovista tiloista eroon.

Osa ajatuksista voi kaatua silkkaan tekniikkaan, kuten idea Särkisalon kirjaston muuttamisesta kunnantalon tiloihin.   Ilman lattian avaamista ja vahvistamista muuttoa ei voitane toteuttaa.
– Kirjaston haaste on aina se, että niissä on melkoinen lattiakuorma.
Kunnantalon tiloihin sopisi Särkisalossa kohtuudella koko terveystalossa oleva palveluvalikoma, niin nuokkari, kuntosali kuin kirjastokin.  Toisaalta Särkisalon kunnantalo on helpoin kunnantalo myytäväksi, kohtuullisen kokoinen puutalo meren rannalla.
Miten muiden entisten kuntien rakennukset on suunniteltu käytettäväksi? Siitä lisää Perniönseudun Lehdessä.

Kirjautumalla Perniönseudun Lehden keskustelufoorumille, voit kirjoittaa oman mielipiteesi rakennuksien mahdollisesta käytöstä ja asian ympärillä käytävästä keskustelusta.

Jaa artikkeli: