Skip to main content

Perniön entiseen kunnantaloon aletaan sovitella opetuskeittiöitä

Perniön entiseen kunnantaloon on tulossa uutta toimintaa.  Yhteiskoulun oppilaat kokkailevat parhaillaan lukiorakennuksessa. Alba Berisha ja Marilyn Amond olivat tiistaina jälkiruoan teossa.
Salon kaupunginhallitus linjasi maanantaina,  että talo säilyy kaupungin omistuksessa. Tiloihin on hahmoteltu muun muassa yläkoulun opetuskeittiöitä, kansalaisopiston tiloja ja nuorisotilaa sekä  päivähoidon toimintoja.
Päivähoidon osalta ratkaisu tarkoittaisi sitä, että kaupunki voisi pistää myyntiin sekä Vuorilinnan että Pesän päiväkodin tilat.
Ajatukseen opetuskeittiöiden siirtämisestä suhtauduttiin yhteiskoulussa tiistaina varovaisen myönteisesti.
Rehtori Maija Syrjäläinen esitti jo tälle vuodelle määrärahaa nykyisen, lukiolla sijaitsevan kotitaloustilan remontoimiseen.
– Tila ei ole huono, mutta päivittämistä se kaipaa.  
Jos kaikki kaavaillut toiminnot saadaan taloon rakennettua ja tilaa on vielä vapaana, jätetään vanha valtuustosali ja toinen kokoushuone kokouskäyttöön.

Teknisen toimen toimialajohtaja Mika Mannervesi kertoo, että luonnoksiakaan tilojen jakamisesta ei vielä ole tehty, vaan suunnitelmia aletaan nyt laatia yhdessä mahdollisten tulevien käyttäjien kanssa.
Myös muut entiset kunnantalot olivat jälleen tapetilla tiistaina. Tekninen lautakunta päätti, että Särkisalon entistä kunnanvirastoa ei vielä pistetä myyntiin, mutta Kiskon kunnantalo pyritään myymään.

Jaa artikkeli: