Skip to main content

Perniön Alikulman ns. näyttelijät A-sarjan mestareiksi

Varsinais-Suomen nuorisoseurojen A-sarjan sunnuntaina Turussa pidetyissä näytelmäkilpailuissa saavutti maakunnan mestaruuden Perniön Alikulman nuorisoseura esittämällä Akseli Tolan kirjoittaman näytelmän “Käenpoika”.  Näytelmän oli ohjannut tait. Reino Honkanen ja lavastanut Hannu Sinervo. Arvostelun mukaan esitys oli ehyt ja kiinteä, yhteisnäytteleminen erinomaista sekä lavastus erittäin hyvä.

Mielenkiintoinen työnäytös Perniössä

Suomen Koneliike ja liikkeen täkäläinen piiriedustaja SAlon Auto järjestivät mielenkiintoisen sorankuljetustyönäytöksen Kankkonummen hiekkakuopalle. Nätöksessä nähtiin maail,an kuulun länsisaksalaisen Klockner-Humboldt-Deutz-Ag:n valmistaman ilmajäähdytteisellä dieselmoottorilla varustetun nelipyörävetoisen Magirus-Deutz kuorma-auton suorittavan uskomattomalta tuntuvaa sorakuormien siirtoa kiipeämällä n.45 asteen kulmassa olevaa pehmeätä sorakuopan reunaa täydessä soralastissa.
Kyseisen Magirus-Deutz kuorma-auton moottorin sylinteritilavuus on 7500 cm3 ja moottorin teho 127 hv.

Näytöstilaisuudessa oli runsaasti automiehiä sekä eri liikelaitosten edustajia.

Ilmoituksia

Tapaamme jälleen Kisakalliolla! Kesäkauden avaus 29.4.

Leo Lindblomin yhtye, solisteina John Forsell ja Lasse Nupponen.  Vapunaattona 30.4. klo 20-02 TUula-Anneli Rantanen solistiyhtyeineen.
Linja-autot lauantaina: Salosta klo 19.15 Merikulman, Teijon ja Saurun kautta, Taalintehtaalta 18.00 Kemiön ja Perniön kk:n kautta, Salosta 19.30 ja 20.10 (Turusta 18.45 vanhaa tietä), Tammisaaresta 19.00 Tenholan kk:n kautta, Vaskiolta 19.40 Märyn ja Halikon kk:n kautta… (tässä vain osa aikatauluista, bussikuljetuksia Kisakalliolle järjestettiin Raatalasta ja Fiskarista asti)

Elokuvaesitys valtuutetuille
Kunnanvaltuusto, joka kokoontuu ensi tiistaina jälleen kokouksensa, käy vaihteeksi myös elokuvissa. Valtuutetuille esitellään Salon seudulta eräitä lyhytfilmejä, joista uusin on Salon aluesuunnitelmayhdistyksen valmistama kotiseutu-teollisuusaiheinen lyhytfilmi “Salon seutu”. Myös “Teijo vuosisatojen saatossa” esitetään ja edelleen pari Lapista filmattua lyhytkuvaa.  Yleisöllä on myös tilaisuus, sikäli kun vapaita paikkoja jää, saapua seuraamaan filmiesityksiä.
Tilaisuus on 2.5. klo 15.00 VPK:n talossa.

(Jutut poimittu 27.4. 1961 ilmestyneestä Perniönseudun Lehdestä)

Jaa artikkeli: