Skip to main content

Perniö on eteläisen Salon aluekeskus

25.2.202126 helmikuun, 2021Mielipide

Kuinka moni tietää, että Perniö on eteläisen Salon aluekeskus? Eteläinen Salo on pinta-alaltaan lähes puolet koko Salon alueesta. Sen asukasmäärä on merkittävä osa koko Salon väestöstä. Eteläisen Salon alueella on tämän lisäksi myös huomattava määrä monipaikkaisia asukkaita.

Mitä aluekeskus merkitsee? Aluekeskuksen kuuluu olla sellainen, ettei sitä kauemmas ihmisen tarvitse lähteä. Siellä kuuluu olla terveysasema, hammaslääkäri, neuvola, koulut, kerhot, kaupat, palvelut, linja-autoasema, ja paljon muutakin asukkailleen tarpeellista ja oleellista. Aluekeskus on sitä ympäröivän alueen keskus. Aluekeskus on järkevää ja tasa-arvoista aluepolitiikkaa. Se hajauttaa riskejä. Se lisää koko kaupungin turvallisuutta, parantaa kestävyyttä ja vahvistaa kriisien sietokykyä.

Aluekeskus on lähellä ihmistä. Siellä voi olla ihmisen kokoiset toimintayksiköt. Siellä asukas voi tulla kohdatuksi ja kuulluksi. Se on osa fiksua, asukaslähtöistä ajattelua ja sen varaan rakennettua viisasta kaupunkikokonaisuutta. Perniö on eteläisen Salon aluekeskus. Huomaako sen jostain? Sen kai kuuluisi merkitä jotain myös käytännössä? Kun tulet Perniöön, tiedätkö varmasti tulleesi yhteen Salon aluekeskuksista?

Eteläisen Salon äänillä päätöksiä tekevillä on oikeus ja velvollisuus pitää eteläisen Salon puolia. Heidän luotetaan pitävän alueen ja ennen kaikkea sen asukkaiden puolia kaupungin asioista päätettäessä, sitkeästi ja periksi antamatta.
Koko Salon elinvoimaisuuden kannalta on hyvä, että meillä on hyvinvoivat alueet. Kaupunkikehitys pysyy silloin hyvin tasapainossa. Perniö on eteläisen Salon aluekeskus. Haluan, että alue kehittyy sen mukaisesti, asukkaitaan parhaalla tavalla palvelemaan.

Katihanna Heikkinen
Perniö, Salo

 

Jaa artikkeli: