Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen lounaissiiven lomanaloituslaskelmat kalkyloidaan tässä nyt vielä.
***
Kyllä kelpasi sunnuntaina.  Ainakin meillä ukkosti sen verran, että pitihän tuota kohota kuistille katsomaan.
Muuallakin ymmärrettiin hyvän päälle: havaintojen mukaan myös naapureista valtaosa tuijotteli myräkän aikana olympiakisojen sijaan ulos ikkunoista tai parvekkeilta.    
Yhteistähän ukkoselle ja kisoille on vain se, että molemmat tulevat työssäkävijän vinkkelistä sieluttomaan aikaan ja aiheuttavat erilaista sählinkiä.
Mutta suhteellisuudentajua on oltava.  Sanapari ”vihaan ukkosta” on sekin joskus kuultu jonkun suusta.
Vaikeampaa käsitettävää ei juuri ole. Vihaamisen käsite mihin vaan luonnonilmiöön tai eläimeen yhdistettynä on  merkillinen. Terve varovaisuus on taas ihan toinen asia.
***
Radiouutisissa ennakoitiin jo tiistaina koulujen alkua ja puututtiin uskonnonopetukseen.
Tutkijoiden mukaan nykyiset uskontotunnit eivät anna esimerkiksi maahanmuuttajanuorille valmiuksia ymmärtää suomalaista yhteiskuntaa.
Eipä sillä, että mokoma aina avautuisi syntyperäisillekään suomalaisille.
Tasa-arvo on sitten saavutettu, sano.
***
Alkamassa olevana lomaan liittyy jotenkin myös alumiini.  Suomalaisten suosikkivene vesillä kun on alumiinista koottu, iso osa suosikkijuomista on pakattu alumiinitölkkeihin ja sinappituubit sun muut foliot vielä siihen päälle.
Alumiiniahan jokin aika sitten kerättiin kierrätykseen,  ja silloin pistin muistiin aika vinkeän taulukon sen uusiokäytöstä.   Keräyksessä haalittiin tuikkukynttilöiden kuoria, joita tarvitaan noin 300 000 kappaletta jotta saataisiin aikaan 300 kiloa alumiinia eli materiaalit pieneen avoveneeseen.  Samainen määrä on muuten runsaat 20 000 juomatölkkiä.
Mene, tiedä olisiko tässä nyt sitten vähän haastavampi tapa kansalle pitää lomajuomista kurissa, kun pitäisikin kirjaa siitä minkä verran alumiinia tulee pistettyä kiertoon muutaman viikon aikana.   Keulakaiteen tai valomaston verran nyt vielä menee, mutta siinä kohtaa kun koossa alkaa olla venetarpeita keskipenkkiin asti, sopii huolestua.   Urakkana voi olla yhteen ihmisikään turhan kova, että yrittää tällä tavoin syödä ja juoda itselleen ainakaan isommanpuoleista  venettä.  
Täysin poikkeava saavutus se tietysti olisi, vanhastaan muistetaan vaan ne tapaukset kun on päinvastoin juotu alta niin vene, perhe kuin talokin.
***
Nähdään  syyskuussa.

Jaa artikkeli: