Skip to main content

Pariskunta pelasti miehen hyisestä vedestä yöllä Mathildedalissa

 

Veneessään yöpynyt pariskunta onnistui pelastamaan miehen merestä Mathildedalissa sunnuntain vastaisena yönä.

Satamassa veneessään nukkunut pariskunta heräsi kuultuaan avunhuutoja mereltä. Mies pukeutui pelastautumispukuun ja nainen soitti hätäpuhelun. Heti tämän jälkeen kaksikko lähti etsimään huutajaa ja he onnistuivat paikantamaan veneen perässä roikkuneen miehen selältä.

Pariskunta nouti pelastusrenkaan laiturilta ja sitoi siihen köyden. Pelastusrenkaalla he vetivät miehen paikkaan josta hänet voisi nostaa ylös. Kahden ihmisen voimat eivät siihen kuitenkaan riittäneet. Avukseen he huusivat rannalta kaksi miestä joiden avulla mies onnistuttiin pelastamaan laiturille. Mieheltä riisuttiin märät vaatteet, hänelle annettiin takit päältä ja hänet käärittiin veneestä noudettuun avaruuslakanaan.

Tehtävää johti meripelastuskeskus Turku joka määritti tapahtuman meripelastuksen hätätilanteeksi. Tehtävälle hälytettiin Hiittisten merivartioaseman venepartio, päivystävä meripelastushelikopteri Super Puma Turusta, FinnHEMS lääkärihelikopteri, ensihoitoyksikkö ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Ensimmäisenä paikalle saapui pelastuslaitoksen yksikkö Perniöstä ja heti perään lääkärihelikopteri. Veden varasta pelastettu oli alilämpöinen mutta tajuissaan. Hän ehti olla veden varassa noin puolen tunnin ajan. Lääkäri tarkasti potilaan tilan ja ensihoitoyksikkö kuljetti hänet jatkohoitoon. Syy miehen mereen joutumiselle ei ole selvinnyt. Ilman avunhuudot kuullutta ja niiden jälkeen esimerkillisesti toiminutta pariskuntaa, olisi mies hyvin todennäköisesti menehtynyt mereen. Vesi oli yöllä noin seitsenasteista ja ilma asteen verran pakkasella.

Jaa artikkeli: