Skip to main content

Panksunaatista kerrotaan mehukkaat tarinat ja pannaan hiukan omia päälle

Särkisalossa kirkonkylän rannassa oli maanantai-iltana koolla kirjavasti pukeutunut porukka.  Sateen sattuessa sateessa. Niin myös kylämatkan harjoitukset Särkisalossa maanantaina. Yksi pitäjän täysihoitoloista on sijainnut juuri entisen kunnanviraston kohdilla.

Joku tepasteli sadan vuoden takaisen oloisessa hameessa, jotkut shortseissa ja Jukka Aarnio asiallisesti sadetakissa, kun näytti siltä että taivas repeää kohta kokonaan.

Meneillään olivat kylämatkan harjoitukset ja yleisölle näytelmä esitetään ensi kertaa perjantaina.

Panksunaatis treffata – näytelmä pohjautuu osaltaan pitäjän historiaan;  pitkin talvea kerättiin muistoja ja tarinoita Särkisalossa toimineista pensionaateista eli ”panksunaateista”.  Juttujen perusteella laadittiin käsikirjoitus ja alettiin haalia kasaan työryhmää.
Mehukkaita juttuja on poimittu mukaan sieltä täältä ja hiukan on keksittykin.
– Mukana on sellaistakin, mikä olisi ehkä voinut tapahtua, myhäilee Heikki Liede.

Hän sujahtaa näytelmässä Ernst Lampénin nahkoihin. Lampen  oli toimittaja ja matkakirjailija, joka ihastui Särkisaloon toden teolla.

Joskus pensionaattiin lähetettiin turhan villiin elämään äityneet ipanat kaupungista rauhoittumaan.
Topakkaa Ellen Janssonia esittävä Terttu Koskikin oli miettinyt puolestaan kesäksi hiukan erilaista toimenkuvaa itselleen.
– Lehdestä luin, että tällainen on tulossa. Ajattelin että kun on hygieniapassi ja järjestyksenvalvojan kortti niin tulen liikennettä ohjaamaan tai kahvia keittämään, Koski nauraa.

Koko juttu Perniönseudun Lehdessä

Jaa artikkeli: