Skip to main content

Palvelusetelillä olisi käyttäjiä, yrittäjiä puuttuu

Perniön seudulla viime vuoden kesäkuusta käytössä ollut palveluseteli on saamassa jatkuvasti lisää käyttäjiä.
Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluseteli on kaupungin maksupäätös, jonka avulla kaupunki kustantaa tietyn määrän 20 euron arvoisia työtunteja asiakkaalle siivouksen ja tilapäisen kotihoidon saralla. Kotihoitoa voivat saada myös lapsiperheet. Asiakas maksaa itse 20 euron ylittävät kustannukset tunnilta.
Viime vuoden puolella palveluseteleitä myönnettiin Perniön ja Särkisalon alueella vain 58 kappaletta kuudelle henkilölle.
– Tänä vuonna palvelusetelipäätöksiä on tehty 13 henkilölle. Seteleitä on myönnetty kaikkiaan 216, kertoo Perniön ja Särkisalon alueen kotihoidon esimies Tapio Lahti, jonka tehtäviin kuuluu myös palvelusetelipäätösten tekeminen.
Salon keskustassa ja Halikossa käyttö on paljon suurempaa, siellä käytöllä on pidemmät perinteet. Ennen kuntaliitosta palveluseteli oli vanhoista kunnista käytössä vain Salossa ja Halikossa.
Käytännön tuntemattomuuden lisäksi palvelusetelin käyttöä on Perniön seudulla hidastanut paikallisten yrittäjien puute.
Ensimmäisen vuoden aikana palveluntuottajarekisteriin ei hakeutunut yhtään yrittäjää Perniöstä tai Särkisalosta. Heinäkuun alussa asiaan ollaan saamassa kohennusta, kun särkisalolainen Monipalvelu Asklöf ja Aaltonen aloittaa palveluntuottajana.

Jaa artikkeli: