Skip to main content

Särkisalossa kannettiin tiistaina jätteitä melkeinpä porukalla.  Lounais-Suomen Jätehuollon liikkuva lajitteluasema piipahti kylällä muutaman tunnin verran ja suosio oli varsin kohtuullinen: yli 40 särkisalolaista hankkiutui eroon niistä jätteistä, joita ei muun talousjätteen seassa voi hävittää. Pop up-pisteille kertyy eri puolilla kaupunkia esimerkiksi pienelektroniikkaa sekä öljyn ja maalin tähteitä. 

Jätehuolto on asiana arkinen, konkreettinen ja ehkä siksi puhuttava. Yleensä asia nousee kahvipöytä- tai yleisönosastoaiheeksi, jos se ei toimi – esimerkiksi jätepisteitä ei ole, ne ovat täynnä tai sotkuiset.

Eteläisessä Salossa on kestokiusaksi koettu pakkausmuovien keräyspisteiden puute; nähtäväksi jää, vastataanko huutoon niin, että jokunen muovipakkauksia vastaanottava piste alueelle vielä ilmestyy.

Ajatus pop up – lajitteluasemasta ei ole uusi; jo vuosien takaa muistetaan esimerkiksi kiertävät ongelmajätekeräykset ja saariston liikkuvilla jätekeräyksillä on niilläkin pitkät perinteet.

Tämän tästä ei liikkuva lajitteluasema voi pitkin kaupunkia seilata, mutta käytännölle on hyvä toivottaa menestystä jatkossakin: vanhojen akkujen ja muun paikka ei ole vuosikausia tallin nurkassa vaan asianmukaisessa laitoksessa.
Jos muitakin palveluja mietitään nostettavaksi pyörille, miksipä ei hankalien jätteiden keräystä.

Suosio osoittaa, että hankalammat jätteet halutaan saattaa asianmukaiseen jatkokäsittelyyn; nykyaikaa tai vastuullisuutta ei ole se, että maalipurkinpohjat ja paristot nakataan samaan pussiin perunankuorien ja vaippojen kanssa.

Jaa artikkeli: