Skip to main content

Paloja rakenteissa

Tervepä terve. Toimituksen lounaiskulman viikkokynttelikkö sytytetään tässä seuraavaksi.
***
Viime viikon tilastouutisiin kuuluu sekin, että Varsinais-Suomessa puolustusvoimien aluetoimisto on tänä vuonna järjestänyt nolla kertausharjoitusta. Syynä armeijan väki pitää säästöjä.

Ehkä jotain säästyy, mutta parempikin sanavalinta voisi olla.  Säästäminen on menojen niistämistä, tehokkuus sitä että ei nähdä turhaa vaivaa.

Kun tietää, että entistä harvempi joutaa lähtemään viikoksi telttailemaan, on selvää että kyse on tehokkuudesta  juuri siinä mielessä, kun se julkisella puolella käsitetään.  Ei siis masinoida sadan ukon harjoituksia, jos lähtijöitä on 20,  ja kurssituksesta osa järjestetään maanpuolustusyhdistyksen toteuttamana ostopalveluna.  Eihän tämä poikkea siitä, miten vaikka kaupunki toimii.

Eipä sillä, ettei joulunaika olisi hyvä aika kertausten järjestämiselle. Kun tietää, millaista juoksemista joulu joissain perheissä on, niin nuotiolla istuskelu Raasinkorvessa voi monestakin olla houkutteleva vaihtoehto.

***
Viikon moneen sopiva sana on ”rakenne”.  Välttämättä asiassa ei ole mitään vitsailtavaa, jos puheena on esimerkiksi rakenteiden romahdus, kuten kävi Latviassa.

Hallituksen rakennepaketti on puolestaan jo toriparlamenteissa todettu erilaiseksi. Romahdus niistäkin voi seurata, mutta myös aiheita vitsailuun.

No, vilkaistaapa Hämeenlinnaa, missä kaupungin lävistävän moottoritien päälle rakennetaan kauppakeskusta, joka on  nimetty Goodmaniksi.  

Mitä rakenteisiin tulee, niin jotenkin toivoo että  nimi ei ole enne ja tyhjän eli tien päälle rakennettu keskus ei notkahda saati romahda, vaikka nimen kolossille antanut taiteilija joskus huojahtelikin.

Nimi on tietysti kunnianosoitus Irwin Goodmanille, joka rakennuspäällikön mukaan on tunnetuin ko. kylässä 1900-luvulla syntynyt ihminen.  
Moni olisi voinut tässä kisassa äänestää myös Tauno Palon puolesta.   Sitä paitsi suomea pitää puhua, ja kauppakeskus Tane olisi kalskahtanut jotenkin vielä reippaammalta.

***
Viikon muut musiikkiuutiset kertovat, että Hector valmistelee uutta levyä.
Suomalaisen musiikin suurmiehestä voidaan puhua, kun kyseessä on raamikas kaveri jonka tähänastinenkin tuotanto on laaja.

Värikkäälle tuotannolle ei tietenkään tee oikeutta tapa, jolla säilytyskalusteensa Hectorin levyillä täyttänyt keräilijä esittelee kokoelmansa:
– Harmaa hyllyllinen.
***

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: