Skip to main content

Pallotykki toi uutta vauhtia Sisun lentistreeneihin

Mikko Venhomaa esittelee pallotykin toimintaa.

Perniön Sisulla on ollut koko kesän ajan ihan uutta voimaa lentopalloharjoituksissaan.  Sponsorirahoilla hankittu pallotykki on osoittautunut oivaksi harjoituskumppaniksi. Säätämällä tehoa ja korkeutta tykistä lähtee samanlaisia palloja kerta toisensa jälkeen.
– Valmentajalle se on hyvä apu, sillä nyt hän voi katsoa pelaajan tekniikkaa ja antaa neuvoja tämän vieressä sen sijaan, että hän syöttäisi koko ajan pelaajalle tietynlaisia palloja. Apuvalmentaja käyttää sillä aikaa pallotykkiä. Ja säästäähän tämä meitä valmentajia myös käsien ja olkapäiden kipeytymiseltä, toteaa Perniön Sisun puheenjohtaja ja lentopallovalmentaja Mikko Venhomaa.

Kun lentopallon vie kahden pyörivän telan väliin, pallo katoaa nopeasti korkeuksiin tai vaikka takaseinään, jos vain tehoja on tarpeeksi.
– Yläkierrettä, leijasyöttöä, passeja, hyökkäysharjoituksia, melkein mitä vaan, esittelee Venhomaa laitteen ominaisuuksia.

Perniön Sisun lentopallosyksy on alkamassa noin 60 lisenssipelaajan voimin. Eniten pelaajia on C-tytöissä, joissa 19 tyttöä on jaettu kilpa- ja harrastejoukkueisiin. B- ja C-tytöt aloittavat syyskuussa karsinnat SM-sarjaan. Joukkueet on jaettu eri pooleihin, joissa vastaan tulee aluksi lähiseutujen joukkueita. Näissä sarjoissa pelaajat ovat 13-16 -vuotiaita.

Näiden vanhimpien sarjojen lisäksi joukkueita on myös D-, E- ja F-ikäisissä. Näiden lisäksi myöhemmin syksyllä on alkamassa myös pallokoulu eskari-ikäisille.

Jaa artikkeli: