Skip to main content

Pakkanen hyydytti äänestäjät

Petteri Kallonen oli jälleen ensimmäisten joukossa äänestämässä. Häntä palveli Tanja Karhu. Taustalla Maarit Häkkinen odotti äänestäjää omalle tiskilleen.

Pakkanen puraisi keskiviikkoaamuna Perniössä pintaa syvemmältä ja tämä näkyi myös presidentinvaalien ennakkoäänestyksessä. Edelliskerralla vaalipaikalle syntyi jopa jonoa, nyt tunnelma oli lähes verkkainen.
Ensimmäisten puolen tunnin kohdalla äänestäjiä oli kirjattu vain 12.
–Jos nyt lauhtuu, tulee liukasta ja sekin voi saada jotkut jäämään kotiin, tiesi vaalitoimitsija Pirjo Niittonen pitkällä kokemuksellaan.

Perniössä ensimmäisen äänestäjän kunnia oli jälleen langeta Petteri Kalloselle, joka oli jo hyvissä ajoin koulun käytävällä lämmittelemässä. Arvoitukseksi jäi, ehdittiinkö toisena sisään tulleen äänestäjän ääni kirjata ennemmin.
Kallonen sanoo, että velvollisuus oli sama hoitaa pois alta, kun muutenkin oli liikenteessä. Valinta oli ollut helppo; ehdokkaan kansainvälisyys painoi vaa´assa paljon.

Ensimmäisten joukossa äänensä antanut Kalle Lamminen oli lyönyt kantansa kiinni matkalla Salosta Perniöön. Ehdokkaan tietopohja ja isänmaallisuus painavat; jämäkkä pitäisi olla ja tulla toimeen muiden vallankäyttäjien kanssa.

Laura Jyrkkänen taas oli käynyt läpi ehdokkaiden TikTok-tarjontaa ja saanut näin pohjaa päätökselleen. Sosiaalisen median puolelta oli mieleen jäänyt muun muassa ehdokkaiden kolmen minuutin puheet, joissa he saivat kertoa arvoistaan ja tavoitteistaan. Äänen sai se ehdokas, jonka ulkopoliittinen osaaminen vaikutti ja arvoa oli myös ehdokkaan kielitaidolla ja pohdiskelevalla luonteella.

Jaa artikkeli: