Skip to main content

Paikulla pääsisi, mutta lomalaiset eivät kulje

Esko Kaskia kuljetti isoa bussia yli pengersillan perjantaina.

Salon paikallisliikenne Paikku ei ole saavuttanut tänä kesänä kovinkaan suurta suosiota reitillä Perniön ja Förbyn välillä. Yhdessä autossa on kuljettajien mukaan keskimäärin vain muutama matkustaja, jos sitäkään. Kesäaikaiset vuorot Perniön ja Förbyn välillä ovat runsastuneet reippaasti viime kesäiseen tilanteeseen nähden. Tiedotus joukkoliikennemahdollisuuksista jättää sen sijaan toivomisen varaa: Ennen Perniön linja-autoasemaksi kutsutusta paikasta ei löydy minkäänlaista tietoa aikatauluista. Ne pitää etsiä itse netistä. Kesälomalla autottomat voisivat tehdä mukavia retkiä Särkisalon suuntaan, jos he tietäisivät palvelusta.
Piristävä poikkeus on Ulla-mummi (hän ei halunnut sukunimeään julkiseksi) ja hänen pieni lapsenlapsensa Aatu. Kaksikko on lähtenyt aamulla matkaan Mäntsälästä ja jää pois bussista Katiskanmäen risteyksessä. Siellä heitä odottaa vaari, joka vie pitkän matkan kulkijat Särkisalon mökille.
– Ensimmäistä kertaa Aatu on mukanani bussimatkalla. Olen viikolla töissä, ja mieheni on ollut täällä mökillä koko viikon. Nyt sitten lähdimme vaaria tapaamaan viikonlopuksi. Sunnuntaina ajamme kaikki sitten yhdessä Mäntsälään takaisin, kertoi Ulla-mummi.
Ullan ja Aatun bussimatkaan sisältyi kaksi vaihtoa, ensimmäinen Helsingissä ja toinen Salossa.

Lue koko juttu toimittajan parin tunnin testimatkasta Perniöstä Förbyhyn ja takaisin torstaina ilmestyvästä lehdestä!

 

Jaa artikkeli: