Skip to main content

Paikallismuseo avataan viimein yleisölle

 

Valokuvataiteilija Niclas Warius valmistelee museoon omaa installaatiohuonettaan. Huoneen näyttävä musta verho siliää höyrystimellä. Wariuksen valokuvia on aseteltu muuallekin museoon.

Kolmen vuoden kunnostusurakka päättyy, kun Perniön museo avataan perjantaina yleisölle. Koko perusnäyttely on uusittu, sisäremontteja tehty ja kokoelmia kartutettu.

– Kaaos alkaa vihdoin asettua, Salon historiallisen museon intendentti Mia Juva nauraa.

Perusnäyttelyn uudistamiseen saatiin tukea Viivi ja Niilo Kallion rahastolta. Kaupungin investointitukea on myös käytetty museon korjauksiin.

– Viivi ja Niilo Kallion rahasto mahdollisti valtaosan kunnostuksista, Juva toteaa.

Salon historiallisen museon työntekijät ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Muutamia lisäyksiä perusnäyttelyyn tehdään vielä myöhemmin.

– Tarinalliset äänikertomukset eivät ihan ehtineet avajaisiin, mutta ne tulevat myöhemmin syksyllä. Vanhojen aseiden näytteille asettelun haluaisimme myös uudistaa, Juva kertoo.

Valmisteluja tehdään viimeiseen saakka. Tänään saapuvat tekstitaulut, ja työntekijöiden päivät venyvät näillä näkymin pitkiksi. Urakka huipentuu torstai-iltana järjestettävään kutsuvierastilaisuuteen. Tapahtumaa juhlitaan vanhan ajan tyyliin: Turun museokeskuksen johtaja pitää puheen ja luvassa on musiikkiesityksiä.

Yleisöllekin on järjestetty perjantaiksi hauskaa tekemistä. Paikalle toivotaan mahdollisimman paljon väkeä.

– Pihalla on perinneleikkejä ja paikalla on ennustajakin. Tänne voisi hyvin tulla vaikka piknikillekin museovierailun ohessa. Ohjelmaa on kyllä koko perheelle, vinkkaa Juva.

Perniöläiset odottavat jo malttamattomina museon avajaisia.

– Äsken käytiin jo koputtelemassa, että saako tulla, Juva naurahtaa.

 

Perniön museo avataan yleisölle perjantaina 2.7. klo 12. Museo on auki 2.heinäkuuta – 8.elokuuta keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-16.

Lue lisää huomisen lehdestä!

Jaa artikkeli: