Skip to main content

Paikallinen tarjonta katsottava ensin

Ilmassa alkavat olla joulun lähestymisen tutut merkit: ensimmäistä adventtia vietetään tulevana sunnuntaina ja lähiviikkojen ohjelma- ja tapahtumatarjonta on koko lailla jouluista.

Yhtä lailla kuin kirkkoon ja myyjäisiin käy kutsu myös jouluostoksille.
Joululahjalla on historiansa, nykyään pieni paketti tai aineeton lahja on kaunis tapa kuin kiittää läheistä ja ilahduttaa häntä – etenkin, jos lahja on sellainen, jota tietää sen saajan pitkään toivoneen tai tarvinneen.

Samalla kun miettii paketin sisältöä, on paikallaan miettiä sitä, mistä lahjansa ostaa. Isot ketjut ja kauppakeskukset pitävät suurinta ääntä tarjonnastaan, mutta ennen kuin ostosmatka käy kohti kaupungin valoja, on paikallaan katsoa, mitkä lahjat saa ostettua oman pitäjän yrityksistä tai esimerkiksi myyjäisistä.

Totta on, että esimerkiksi Perniössä on parhaillaan murheellisen monta tyhjää näyteikkunaa, mutta se ei ole koko totuus asiasta. Itsensä voi haastaa miettimään esimerkiksi, minkälaisen herkkukorin pelkästään eteläisen Salon tuotteista voisi koota tai minkälaisiin hoitoihin hankkia lahjakortin.
Vähintään alueelta löytyvät ainekset lahjaverstaaseen, jos se tuntuu omimmalta tieltä ilahduttaa läheistä.

Vaikka jotain pitäisi hakea kauempaa, on ostosten pitäminen omalla alueella pieni teko sen puolesta, että tämä mahdollisuus on myös tulevina jouluina.

Jaa artikkeli: