Skip to main content

Paikallinen suippopaprika valmistuu viikonlopuksi

Suippopaprikat alkavat olla valmiita kaupan hyllylle. Milja Suvanto kokeili lajia jo viime vuonna, mutta vain omaan käyttöön.Suomalaisten suosikkivihannekset tomaatti ja kurkku kattavat valtaosan kasvihuoneiden tuotannosta. Erikoisempien lajien kokeilu vaatii aina hieman seikkailunhalua. Kasvatuksen onnistuminen ja asiakkaiden suosio ei ole aina taattu.
Milja Suvannon ja Lasse Vesterisen puutarhalla Perniön asemalla viljellään tänä kesänä kahtakin erikoisuutta: suippopaprikaa sekä vähän saman mallista pituutta kasvavaa tomaattia.
– Ensimmäiset suippopaprikat saadaan myyntiin tämän viikon lopulla. Nämä ovat aika hitaita kasvamaan. Istutuksesta on jo kolme kuukautta aikaa, kertoi Milja Suvanto maanantaina.
Tasaista toimitusta kauppaan ei ole kuitenkaan odotettavissa, sillä seuraavan satsin valmistumiseen saattaa kulua aikaa kaksikin viikkoa. Suippopaprikaa kasvatetaan Suomessa hyvin vähän.
– Siemenet saimme hollantilaisesta siemenliikkeestä. Sieltä käy edustaja aina silloin tällöin katsomassa, miten tomaatit voivat.
– Siemenkodan kun ottaa pois, laittaa sisälle vaikka jauhelihatäytettä ja päälle juustoa, niin hyvää tulee.
Usein eksoottisempien kasvien viljely ei ole taloudellisesti kannattavaa. Vaan ei se ole sitä enää tomaatin ja kurkunkaan kohdalla. Tuottaja saa vain pienen osuuden siitä, mitä kuluttaja kaupassa maksaa.
– Se on mennyt huonompaan suuntaan vuosittain, sanoo Suvanto niille, jotka kauhistelevat kotimaisten kasvisten korkeita hintoja.

Jaa artikkeli: