Skip to main content

Pahojen mahojen improvisaatioillat kunnantalossa ovat niin perniöläisiä kuin olla voi

Kmmo Lehto ja Otso Lapila piristävät Perniön myöhäissyksyä improvisaatiolla.

Otso Lapilan ja Kimmo Lehdon sanailua ei sivullinen seuraa ilman, että suu vetää virneeseen. Kaksikko päästelee lausekaupalla puuta heinää kuvaa otettaessa ja ylisana seuraa toistaan, kun Lapila pilke silmäkulmassa kuvailee ensi perjantain ohjelmaa. Tuolloin Perniön kunnantalon kahvilassa nähdään improvisaatioiltamat otsikolla ”Pahat mahat vs. muu maailma, osa I”.

Salon seudun teatteriyleisölle perniöläiset Lapila ja Lehto ovat tuttuja nimiä useammasta tuotannosta.  Nyt miehet luotsaavat kaksi improvisaatiotapahtumaa Perniössä. Viime syksyn yhdessä tekemisestä Salon teatterissa jäi kaksikolle hyvä maku ja ensi viikon teatteri-illan isäksi nimetään Lehto.
–Siitä se lähti, että Perniössä on tähän aikaan vuodesta aika vähän mitään. Voisi sanoa jopa, että on hiljaista. Kimmo esitti, että olisiko tällainen jotain ja minä vastasin, että olisihan se, Lapila kertaa.

Pahat mahat -nimen saanut duo lupaa haastaa muun maailman improvisaatio-otteluun ja vastapuolen joukkueessa on niin ikään alueen teatterinäyttämöiltä tuttuja nimiä: perniöläisen Elina Leikkosen lisäksi muun muassa Juha-Pekka Seppälä ja Pasi Nikula. Lapila ja Lehto veistelevät Nikulan olevan joukon kiintiö-ei-perniöläinen. Muuten luvassa on vahvasti paikallista tekemistä, jonka tarkka sisältö selviää luonnollisesesti vasta esityksen alettua.
–Hauskaa meillä on varmasti ja toivottavasti yleisölläkin, Lehto heittää.

Improvisaatio voi helposti heilahtaa komedian puolelle, mutta se ei ole koko totuus.  Improvisaatio on leikkiä omilla säännöillään ja tietyissä raameissa, mutta ilman käsikirjoitusta.
Lehto ottaa esimerkin: näyttelijöille voidaan antaa jokin esine, joka voi tapahtumien edetessä olla ihan mitä vaan.
–Propseiksi riittävät tuoli ja hattu ja nekin ovat jo luksusta, Lapila kärjistää.

Pahat mahat vs. muu maailma perjantaina 25.11. klo 18.00 ja lauantaina 10.12. klo 18.00.
Lippujen ennakkovaraukset pahatmahat@gmail.com

Jaa artikkeli: