Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koilliskeittiön viikkomuhennokset haudutellaan tässä seuraavaksi.
***
Pehmeiden arvojen aikaahan joulunaluskaamos on; glögiä ja torkkupeittoa piisaa.
Ympärivuotisiin pehmeisiin ja jotenkin pysyviin arvoihin kuuluu myös kaurapuuro. Runolliseksi äityvä voisi tuumia, että aamupuuro on pehmeiden vällyjen välissä vietetyn yön viime häivä ennen kuin arki iskee vastaan.

Joskus uutinen vanhenee käsiin, eikä vähä mitään: sama käy näemmä pakinoillekin. Piti näet kehumani, että jopa hiutalepakettien ulkoasu on usein tuttu ja turvallinen. Elovenan tuntee kiristyksistä huolimatta, mutta ennen muuta oli mielessä pikakaurapaketti, jossa on ollut sama tytönkuva iät ajat ja kirjasinmallikin kai 80-luvulta.

Kun asioita pitää tarkistella, niin piipahdus kaupassa paljasti totuuden. Tyttö on korvattu tyylitellyllä nallella.

Eihän tämä näin voi mennä; mihin kohta voi luottaa, jos ei kauraryynipaketteihinkaan.

Tästähän piti Raisio-konsernista oikein kysyä. Yhdenmukaistamisesta on vastauksen mukaan kyse; Nallen kuva viestii terveellisistä ja helpoista välipaloista, joita yrityksen tutkimusten mukaan on toivottu. Moni piltti joutuu välipalan tekoon omatoimisestikin. Pikakaurahiutaleetkin on näin, vastausta lainaten, otettu mukaan osaksi Nalle-portfoliota.

Niinpä; idyllisimmänkin puurohetken taa kätkeytyy rahtunen ehtaa bisnesajattelua.

Mutta vielä on selittämättä se, miksi menevät niin epätasaisesti pedot ja elintarvikkeet. Karhulla myydään puurohiutaleita ja porilaislähtöistä aikuisempaankin makuun suunnattua viljatuotetta. Karhuviinaa on tehty ja samannimistä makkaraakin joskus oli. Ilves-juuston muistaa moni. Pihlaja-makeiset tunnetaan kettukarkkeina. Leijona on jonkinmoinen kansalliselikko ja näkyy painetun ainakin suklaakääreisiin ja viinapullojen etiketteihin. Jopa jääkarhu seikkailee karkkipapereissa.

Yksi uljas peto eli susi ei vaan näy päässeen minkään sortin ruokamannekiiniksi.
Ellei mukaan lasketa toissaviikkoista vuokaleipääni, joka oli sitä lajia jo syntyessään.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: