Skip to main content

Osuuskunta viemäröi lähes sata taloa pohjoisesta Perniöstä

Jätevesiosuuskunta käärii hihat nyt myös entisen Perniön kunnan alueen pohjoispuolella. Lasse Ristikartano ja Raimo Rokka tutkivat, miten viemärilinjat on kaavailtu kaivettavaksi Kotaladon ydinalueelle.

Kotaladon jätevesiosuuskunnan tavoitteena on saada viemäröityä ainakin 60-70 kiinteistöä Tuohitusta, Pohjankylästä ja vielä Lehmirannan suunnalta.  Osuuskunnan perustava kokous oli maanantaina.

Kokouksessa puhetta johtanut Lasse Ristikartano toteaa, että potentiaalisia liittyjiä kartalla on jopa lähes sata.

Aluillaan oleva hanke on joka tapauksessa mittava: runkoputkea vedetään 20 kilometriä, taloliittymiäkin kahdeksan kilometrin verran. Omat haasteensa luovat monet tienalitukset ja kerran linja kulkee myös junaradan ali.

Kylien jätevedet aiotaan johtaa ensin kantatien lähelle ja siitä Kavilannummentien linjaa seuraillen Sirkkulaan, missä on kaupungin viemärin pää.

Kustannuksia on arvioitu kertyvän miljoonasta 1,2 miljoonaan euroon.  Avustushakemukset lähtevät kaupungin ja Ely-keskuksen suuntaan. 
– Kiinteistöä kohti  maksettavaa tulee kaikkiaan 5000-8000 euroa, summaa Ristikartano.

Kiinteistönomistajista Raimo Rokka pitää summaa kohtuullisena, jos sitä verrataan kiinteistökohtaisen ratkaisun kuluihin.

Raimo Rokka ja Lasse Ristikartano uskovat, että vaikka haja-asutusalueiden jätevesiasetusta rukataankin,  sen henki säilyy ennallaan.

– Parempi se on hoitaa asia kerralla kuntoon, toteaa Rokka.

Tavoitteena on, että lapiot iskettäisiin maahan ensimmäisen kerran jo tänä vuonna.  Kaivuissa mennee vuodesta puoleentoista, arvioi Ristikartano. 

Jaa artikkeli: