Skip to main content

Osallistuvasta budjetista toivotaan rahoitusta Teijon kuntoportaisiin ja kylien musiikkitapahtumiin

Marjatta Ilomäki sekä Anna-Maaria ja Olli Varonen konsertoivat osallistuva budjetoinnin avulla järjestetyssä Soivat kylät -tapahtumassa Särkisalossa syksyllä. Osallistuvan budjetin toiveissa on jatkoa myös musiikkitapahtumille.

Salon osallistuva budjetointi etenee.  Helmikuun loppuun mennessä ehdotuksia määrärahojen käytöstä tuli 40.  Tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin teemoja ovatasukkaiden hyvinvoinnin edistäminen, lapsiystävällisyys, elävät ja yhteisölliset kylät tai asuinalueet sekä kestävän kehityksen toteuttaminen.

Myös eteläisestä Salosta lähti kaupungin suuntaan useampia toiveita.

Teijon alueen kyläyhdistys mielii osallistuvasta budjetista rahaa kuntoportaisiin, jotka tulisivat laskettelurinteen läheisyyteen.  Määrärahan tarpeeksi on arvioitu 10 000 ja sen päälle tulisi omarahoitusosuus.

Perniön toimintakeskus puolestaan esittää 5500 euron avustusta Toimarissa soi -festivaalin ja jatkotapahtuman järjestämiseen. 40-vuotisjuhlaa viettävä yksikkö järjestää kesällä musiikkifestarit, joiden bändeissä on myös kehitysvammaisia soittajia.  Jatkot tarkoittavat sitä, että toimintakeskuksen oma Hulabaloo -yhtye lähtee kiertueelle muihin alueen toimintakeskuksiin ja pitää työpajoja.

Rajattomat -työryhmä kaavailee Mathildedalin ruukkipäivän yhteyteen hyvän tuulen maalauspäivää ja esittää tähän 4530 euron määrärahaa.

Eteläistä Saloa koskettaa ehdotuksista myös muun muassa Anna-Maaria Varosen kaavailema Mielimusiikkia-tapahtumasarja, jossa järjestettäisiin yhteisöllisiä musiikkitapahtumia kaikissa Salon taajamissa.

Ehdotuksista 18 liittyy tapahtumiin ja kulttuuriin, 15 liikuntaan ja seitsemän ympäristöön.  Käytettävissä on 100 000 euron potti, toteuttamisvalmiden ehdotusten kokonaishinta taas olisi 155 000 euroa.

Suurin osa määrärahan käytöstä päätetään äänestystuloksen perusteella, mutta kuitenkin vähintään 30 000 euron käytöstä päätetään työryhmän kokonaisarvion perusteella.

Asia etenee seuraavaksi kuntalaisäänestykseen:  äänestyslinkki aukeaa 30, maaliskuuta kaupungin sivulle.  Sieltä löytyvät myös kaikki ehdotukset perusteluineen.

 

Jaa artikkeli: