Skip to main content

Salon alueella tuotettu ruoka halutaan tuoda entistä paremmin kuluttajien saataville.

Yrityssalo on lanseennut SaloFood- tuotemerkin, jonka alle kootaan paikallisia tuottajia.

Entinen yrityspalvelukeskus on nyt tehnyt sitä työtä, jota sen nimenomaan on tarkoitus tehdä: edesauttaa paikallisten yrittäjien toimintaedellytyksiä.   Kyse ei edelleenkään ole siitä, että kaupunki tekisi yrittäjille kuuluvia töitä: tässä puhutaan jonkinasteisesta vastaantulosta.

Vähimmillään panostukset ovat suhteellisen pieniä, kuten kaavaillut yhdenmukaiset pakkausmerkinnät. Toisessa päässä tarvitaan varsin järeiden toimenpiteiden kuten logistiikan suunnittelua.   Olettaa voi, että ihan ilman yrittäjienkään panoksia ei projekti etene.

Lähtökohdat kuitenkin ovat hyvät.  Puhuttaessa salolaisesta ruokatuotannosta ei puhuta vain viljapelloista ja juurikasmaista.  Pitkin kaupunkia on myös elintarvikealan pitkälle vietyä osaamista ja lopputuotteina hienojakin herkkuja,  säilykkeitä, lihajalosteita, hilloja ja juustoja jotka hyvän ruoan harrastajat kyllä osaavat hakea kauempaakin.

Osalla alan yrityksistä  olisi varmasti mahdollisuuksia jopa jonkinmoiseen tuotannon lisäämiseen, mutta ei paukkuja tai osaamista myynnin tai markkinoinnin kehittämiseen.  Tähän ongelmaan uusi tuotemerkki  voi olla oiva apu,  kunhan asia tehdään huolella loppuun asti: esimerkiksi yhteisen ilmeen olisi oltava iloinen, omaperäinen ja tunnistettava.

Niljakasta
Käsillä alkaa olla se aika, kun rengasliikkeet ruuhkautuvat talvirenkaiden vaihdon vuoksi.

Aiheesta ruuhkat toki syntyvät:  jo kuluvallakin viikolla tienpinta on ollut paikoin jäästä niljakas.   Sopivasti sattuessa ei nykyaikaisista luistonestoista tai muusta tekniikasta ole apua, jos pitoa kerta kaikkiaan on vauhtiin nähden liikaa.  

Renkaidenvaihtoa ei ole syytä liikkeen jonojen takia pitkittää suotta, vaikka jokavuotinen homma monessa perheessä onkin ulkoistettu. Vaihtaminen itse käy hyvästä kertauksesta ja pienestä hyötyliikunnasta, jos ei aikatauluja rengasliikkeen kanssa kerrassaan saada sovitettua yhteen ja tien päällä kuitenkin olisi pysyttävä.

Jaa artikkeli: