Skip to main content

Oppi tarpeen mukaan

Tervepä terve.
Toimituksen lounaisnurkan opintoasiain viikkopisteet jaetaan nyt tässä.
***
Uutisissa kerrottiin hiljan, miten opettajaksi opiskelevat uudistaisivat ainevalikoimaa.

Otos tietysti oli ollut pieni, muutama kymmenen tulevaa kansankynttilää.  Johtopäätös kuitenkin oli selvä, siis että uskonto halutaan perusopetuksesta pois ja vaikka elämänkatsomustieto tilalle.

Metkaa.  Esimerkiksi mitä enemmän kieliä oletetaan tarvittavan, sen enemmän niitä yritetään ympätä opetusohjelmiin.   
Entä, kun joka pikkukylässäkin on kohta oppilaita mitä erilaisimmilla uskonnollisilla taustoilla?  Kävisikö kieltenopetuksen logiikka nyt ollenkaan tähän: että mitä enemmän erilaisia virtauksia ilmassa, sen enemmän niistä kerrottaisiin – vaikka jokaisen luokassa olijan uskonnosta ja arvoista kaikille yhteisesti ihan yleissivistyksen nimessä.    

Lisäoppi ei ojaan kaada, vaikka joku ruotsinkielestäkin niin luulee.   
***
Tässä alakulmassa on raportoitu joskus kissojen, noiden maan perijöiden, edesottamuksista. 

Ennestäänhän jo ruokinnassa on kolme kiloa hyvin karvaista kissaa.  Sen kaveriksi meille ilmestyi lajitoveri, joka on kuusi kiloa  vähemmän karvaista mutta yhtä paljon karvoja jälkeensä  jättävää kissaa.

Ja laulavaista sellaista.  Pitäjätason mezzosopraano ei ole kuin näyttää tulokkaan rinnalla.  Meteli alkaa heti aamusta ja katkeaa ruokailun tai paapomisen ajaksi.
Lisäksi musikaalisuus on kokonaisvaltaista, elikko pitää huolta siitä että levykauppakin käy.

Asiahan nyt on niin, että jos pistää vanhan kunnon vinyylilevyn soimaan siivousmusiikiksi ja jättää soittimen kannen auki, se on ylivilkkaalle kissapojalle kuin  kutsu taistoon.

Tapahtumat alkavat, kun musiikki katkeaa ensin kerran ja kohta toisen.  Tässä kohtaa sopii mennä katsomaan, miten äänilevyltä pyydystetään heijastuksia: ensin terävillä kynneniskuilla ja lopulta pyörivän levyn päälle hyökkäämällä.  
Hyökätä voi tässä kohtaa itsekin, vallankin jos levy on juuri se vähän harvinaisempi keräilykappale.  Muussa tapauksessa kiekko on kohta lastulevyä ja tulee eteen uuden osto.

Kovia timanttineulojahan moni ostaa levysoittimeen, mutta kissataloudessa pitänee ostaa vaurioiden välttämiseksi se sellainen timanttilevykin.  
Dannyltä tai joltain voisi varmaan lainata ensi hätään.
***
Viikon uutisiin kuuluu sekin, että Osuuskauppa rakentaa Perniöön uuden, ison myymäläkokonaisuuden.

Nimeä kompleksille ei nyt vielä ole keksitty mutta sehän käy helposti jos vaikka Alko siirtää konjamiinien osaston uuteen rakennukseen.
Siitä tulee se Napoleon-kompleksi sitten.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: