Skip to main content

Opiskelijat tarvitsevat myös koulunpenkillä istumista

Sanna Leivosen perheessä pakataan nämä laukut säännöllisesti: perheessä on monta jousiampujaa ja harjoituksiin lähdetään Saloon vielä toistaiseksi -pihaan on suunnitteilla oma jousiammuntarata. Maanantai-iltana lähdössä oli myös Leivosen poika Alex Rantanen, 8v. Sanna Leivoselta tulee eduskuntavaalien kolmen kärki enempää miettimättä. Ykkönen on huolestuttava turvallisuustilanne. Viime aikoina ovat puhuttaneet etenkin turvapaikanhakijoiden tekemiksi epäillyt rikokset.  Leivosen kanta on selvä. 
–Suomen pitäisi voida palauttaa lähtömaihinsa ne, jotka eivät ole turvapaikkapäätöstä saaneet. Suomeen ei voi jäädä vain hengailemaan, siitä tulee jo kulujakin.  

Leivonen arvelee, että kulttuurierot ovat niin syvällä, että kotouttaminenkin on joskus turhaa työtä. 
–Jos tekijöiden syntyperää peitellään, se vaan synnyttää turhaan joukkohysteriaa ja sitä yleistämistä.

Leivonen on ehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa perussuomalaisten listalla.  Teesit ovat selvät, vaikka Leivonen ei uskalla luvata kovin aktiivista kampanjointia turuilla ja toreilla; vuorokauden tunneilla on jo nyt monta ottajaa – työt Turun suunnalla, perhe ja lapset sekä kuntapolitiikka ja jousiammunta. 

Toiseksi vaalilistalla nousee koulutus ja etenkin ammatillinen koulutus;  lähiopetusta koulussa pitäisi olla nykyistä enemmän.  Leivonen sanoo, että perinteinen oppipoika-kisälli-malli ei ole aina huono, mutta työssäoppimisen tueksi tarvitaan vielä perinteistäkin koulunkäyntiä. 

Vaaleista voi tulla myös ilmastovaalit ja Leivonen listaa arjen ympäristövalintojaan:   sähköä ei  puulämmitteisessä talossa mene lämmitykseen ja valoisaan aikaan virtaa hankitaan myös katolla olevilla aurinkopaneeleilla. Keittiöön ei tule lämmintä vettä;  pääasiallinen pesupaikka on pihasauna patoineen.  Autoja on oltava, mutta turhaa ajelua vältetään. 

Jaa artikkeli: