Skip to main content

Onvest Oy osti Teijo-Talot

Ismo Laitakarin takana näkyy kartta Teijo-Talojen rakennuksien sijainnista.

Perniöläinen Teijo-Talot Oy siirtyy uuteen omistukseen.  Suomalainen Onvest Oy on ostanut Teijo-Talojen koko osakekannan ennen joulua.

Onvest Oy teki samalla myös toisen puurakentamisen alan yrityskaupan, kun siitä tuli Puurakentajat Group Oy:n pääomistaja.   Puurakentajat on erikoistunut massiivipuurakentamiseen, Teijo-Talot puolestaan modulaariseen puurakentamiseen.   Teijo-Talot rakentaa patentoidulla menetelmällä esimerkiksi kouluja sekä päivä- ja hoivakoteja ja toimitiloja, jotka rakennetaan valmiiksi sisätiloissa yrityksen tehtailla.  Perniön lisäksi yrityksellä on tehtaat Halsualla ja Tuuloksessa.

Teijo-Talojen toimitusjohtaja Ismo Laitakari sanoo uskovansa yrityskaupan tuovan Perniöön hyvää kehitystä ja investointeja.
–Saamme kehitettyä esimerkiksi tuotantotapoja nopeammin kuin omin päin ehkä olisimme voineet.

Laitakari toteaa, että lisää tuotantotiloja Perniöön ei ole luvassa, mutta nykyisiä kehitetään entisestään, jotta esimerkiksi rakennusten läpimenoajat saadaan entistä lyhyemmiksi.
–Uskon, että nämä yritykset täydentävät toisiaan.

Onvest Oy on pohjiltaan perheyritys ja Teijo-Talot on aikanaan syntynyt yrittäjä Lasse Ojasen ajatuksesta.  Ismo Laitakari toteaa, että yrityksessä on vuosista ja kasvusta huolimatta saatu pidettyä yllä perheyrityksen arvoja ja yritteliästä henkeä.

Laitakari toteaa, että entistä leveämmät hartiat antavat mahdollisuuksia miettiä myös uusia puurakentamisen strategioita. Hän toteaa yhden liittyvän väistämättä väestön ikäkehitykseen ja kaupungistumiseen:  rakennuksia on tehtävä sinne, missä tarvitaan, mutta ei pysyvästi.
–Otetaan esimerkki, että jossain tarvitaan hoivakotia, mutta tiedossa on, että tarvitsijoita ei ole isoa määrää kuin kymmeneksi vuodeksi.   Meidän rakennuksemme voidaan tarpeen jälkeen siirtää saman operaattorin toimesta esimerkiksi toiselle kulmalle kuntaa tai vaikka kokonaan uuteen kuntaan.

Yksi katse kiinnittyy sote-kiinteistöjen korjausvelkaan.

Näinä päivinä on Perniössä alkamassa Kuopioon rakennettavan hoivakodin seinäelementtien kokoaminen.  Perniössä valmistetaan kaikkien Teijo-Talojen tehtaiden käyttämät seinäelementit. Lisäksi työn alla on muun muassa loma-asuntoja Kustaviin.  Halsuan tehdas on täysi Rukalle rakennettavista huviloista ja Tuuloksessa aletaan kohta koota aiemmin mainittua hoivakotia.

Teijo-talot työllistää noin 35 henkeä ja alihankkijoidensa kautta kaksin- tai jopa kolminkertaisen määrän työtilanteesta riippuen.  Onvest Oy:lla on palkkalistoillaan yli 200 työntekijää.  Onvestilla on omistuksia teollisten omistusten lisäksi teräspalveluliiketoiminnan sekä kiinteistöalalla.

Jaa artikkeli: