Skip to main content

Omassa kaupungissa on nähtävää

Kesäisiin torstai-iltoihin kuuluu Salossa retkeily.

Kaupungin junailemat torstaikierrokset kuskaavat bussillisen väkeä milloin minnekin.

Yhteistä reissuille on vain se, että niillä pysytään aina kaupungin rajojen sisäpuolella, ja että ne ovat erittäin suosittuja.  Sopivan puolitutut kohteet kiinnostavat, varsinkin jos kohde on sellainen johon muuten ei juuri pääsisi käymään.   Lisähoukutin  on se, että reissuilta pääsee vanhaa mainoslausetta mukaillen illaksi kotiin.

Ideassa voisi olla jotain ammennettavaa ja lainattavaa itse kunkin kesän viettoon.
 Salon laajuus on joskus – ainakin kaupungin taloudenpitoa mietittäessä – ehkä ongelma, mutta tässä kohdassa valtti.  Esimerkiksi Kuusjoen perillä ollaan aivan eri ympäristössä kuin Särkisalon eteläkärjessä, niin kulttuurisesti, luontoarvojen puolesta kuin kielellisestikin.     Moniko on kolunnut koti- tai kesämökkikaupungistaan edes osan taajamista? 

Jos ei yksin kahville ja jätskille pelmahtaminen johonkin kylään jaksa kiinnostaa, tapahtumakalentereja ja palveluhakemistoja selailemalla selviää, että joka kolkassa on pitkin kesää kyllä nähtävää ja ihmeteltävää. Isoa huvipuistoa tai jättiostareita ei Salon kartalta löydy, toisaalta mokoman ei luulisi olevan kesänvieton kannalta olennainen asia – molemmat ovat saavutettavissa aika pienen matkan päästä.

Pääosin Salossa ollaan maaseudulla, ja maaseudulla on omat houkuttimensa.   Niitäkin  on sen verran,että omassa kaupungissa riittää seikkailtavaa useammankin lomapäivän ajaksi.

Jaa artikkeli: