Skip to main content

Omakseni saan, Pokémon!

Suomen Turuust täksikin kesäksi Perniönseudulle saapunut kesuri valottaa seuraavat viikot tässä tilassa kaupungin vilinän ilmiöitä. On vain ajan kysymys, milloin nämä hömpötykset rantautuvat myös tänne, rauhallisemmille alueille.

Ensimmäinen niistä tekee jo tuloaan, kuten viereiseltä sivulta näkyy. Pokémon Go -peli on villinnyt ihmisiä ympäri planeettaamme jahtaamaan virtuaalisia öttiäisiä pitkin maita ja mantuja.

Ennen kuin tuhahdat ja käännät sivua, odota vielä tovi. Tässä nääs kytee bisnesmahdollisuus.

Omistatko paikallisen yrityksen, haluaisitko putiikkiisi lisää kävijöitä? Toivoisitko jonkun tallovan valmiiksi takapihaltasi polun lähimmälle bussipysäkille? Pokémonien avulla se voi onnistua.

Kaikki otukset eivät näet ole samanarvoisia pelissä. Osa on harvinaisempia, osa on voimakkaampia. Joitakin kohtaa kyllästymiseen asti, toisia saa metsästää päiväkausia.

Selvitä siis, miten saat mahdollisimman houkuttelevan Pokémonin liiketilaasi tai pihallesi. Tämä takaa tasaisen virran älyluurikouraisia kulkijoita alueelle. Lähes sokkona kulkevat tallaajat ovat oiva yleisö erilaisille tarjouksille, kampanjoille ja muille ehdotuksille, joita keksit heille kuiskutella.

”Jaa, Pokémonin perässäkö tulit? No, ne ovat vain maksaville asiakkaille.”

Tai, ”kyllähän sinä saat sen napata, mutta leikkaapa vaivanpalkaksi ensin tuo nurmikko.”

Kaikki voittavat!

Peliä pelaava nuori saa kaipaamansa olion haaviinsa, sinä keräät voitot.

Suurella kampanjalla voidaan Perniö nostaa Suomen Pokémon-pääkaupungiksi. Pidetään huolta, että täällä on maan paras tarjonta, ja saapuvat Poké-turistit elvyttävät aluetta ja tuovat kolikkonsa paikallisia yrityksiä auttamaan.

Kansallispuistossa voidaan alkaa pitää Poké-kävelyitä, Kunnantalon kahvilasta saisi Poké-leivoksen, kirjastosta aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

Perniönseudun Lehti voisi alkaa julkaista Poké-sanomia.

Poké-Perniö!

Odotelkaamme pelin virallista julkistusta maassamme, ja aloittakaamme sitten. Oletteko valmiina, Pokémon-kouluttajat?

iidaliisa.pardalin@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: