Skip to main content

Öljyputken pettäminen saastutti satoja kuutioita maita Wiprolla

 

Wipron tehtaalla Perniössä joudutaan poistamaan ja puhdistamaan runsaasti maa-aineksia tuotantohallin alta.  Syynä on tehtaalla kesällä sattunut putkirikko, jonka seurauksena maaperään pääsi jopa toista kuutiota hydrauliöljyä.
–Kunnostustöistä on tuotannollistakin haittaa. Joudumme piikkaamaan betonilattiaa auki ja osa toiminnoista on jo siirretty siksi toisiin tiloihin, toteaa Wipron It- ja kiinteistövastaava Ilkka Virta.

Virta arvioi hallin alta kaivettavan pois satoja kuutioita saastunutta maata.  Töiden on määrä alkaa lähiviikkoina.  Maaperätutkimukset tehneen yrityksen selvityksen mukaan pohjavesille ei ole aiheutunut vaaraa.

Putkirikko sattui linjassa, jossa kulkee öljyä varastosäiliöstä hydraulipumpuille, joita käytetään kippisylinterien koestuksessa.   Tapahtumaan päästiin kiinni, kun säililössä ollut öljy löppui.  Pumppu jatkoi toimintaansa ja alkoi pumpata yhä öljyiseen putkeen ilmaa.  Toimistotilan ilmaan alkoi tämän jälkeen levitä ohutta öljysumua ja tästä aiheutui palohälytys,  jonka syytä selviteltäessä päästiin öljyvuodon jäljille.   Ilkka Virta toteaa, että tihkuvuotoa on voinut olla jo ennen varsinaista putkirikkoa.

 

Jaa artikkeli: