Skip to main content

”Olisi edes joka toinen viikko aamuvuoro”

– Minusta on väärin sanoa, että mitäs asut näin syrjässä. Valtaosa tässäkin kyydissä   Sami Peltonen haki Eija Virtasen kyytiin ihan kotitalon nurkalta.kulkevista on asunut koko ikänsä näissä taloissaan. Minähän se ikävä poikkeus olen, kuljen koko ajan vastavirtaan.

Näin tuumii Aila Wichmann, joka muutti vasta viime vuonna Matildaan.
– En suostu  siihen, että joku autokyyti sanelee elämääni enää, jatkaa Wichmann.

Jos ei sanele, niin vaikeuttaa kumminkin. Wichmann lähti viime viikon loppupuolella tapaamaan ystäviään Helsinkiin. Paluupäiväksi hän valitsi maanantain, koska näin hän pääsee kaupungin järjestämän palveluliikenteen kyydissä kotiovelleen saakka.

– Matildasta pääsen  aamulla koulupäivisin Saloon, mutta en takaisin kuin Teijolle asti! Sinne sitten pitäisi tilata taksi, pudistelee Wichmann päätään.

Syksyllä voimaan tullut linjamuutos on yksi heikennys Perniön seudun joukkoliikenteeseen. Perniön kirkonkylän ja Salon keskustan välillä vuoroja riittää, mutta yhtään sivummassa ei saisi asua.

Maanantaina Vainion liikenteen pikkubussi kuljetti väkeä Teijon suunnalta Perniön keskustaan ja takaisin. Menijöitä oli kuusi ja palaajia seitsemän.

Yksi toive Teijon suunnalta tulevilla kyytiläisillä olisi.
– Eikö tätä reittiä voisi ajaa vuoroviikoin aamulla ja iltapäivällä, jotta ehtisi edes joskus Perniöön laboratoriokokeisiin oikeaan aikaan, kyselee Leila Gustafsson.
Hän on soittanut asiasta myös kaupungin liikennepalvelupäällikölle Roope Virralle. Reitit ovat kuitenkin pysyneet samoina jo yli vuoden verran.

Kuljettaja Sami Peltoselle satelee kiitoksia.
– Palvelu pelaa. Minulle on kohta hammaslääkäri tulossa, ja saan kyydin vähän lähemmäs, että juuri ehdin sinne. Ihan kotioven eteen ajetaan ja kassien kanssa avustetaan, kehuu Leila Gustafsson.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: